בואי נדמיין מקרה
יצאת עם בן זוגך לחתונה של חברים, היה די משעמם ונהיית עייפה, בעלך הלך לשתות בבר עם חבר ונשארת לבדך עם המוסיקה הרועשת והמחשבות על איך גומרים את החודש עם ההרשמה לגן החדש של הבת, השכירות וכו'.
פתאום שמעת שיחת נשים בסביבות גיל הארבעים, בשולחן ליד, זה התחיל לעניין אותך, התקרבת מעט לשמוע את השיחה וככה היא התנהלה.
אישה א': "השקעתי במנייה איקס והיא פשוט סידרה לי את החודש, אני אומרת לך יפה, הדוחות שלהם היו פשוט פיצוץ, מכפיל רווח נמוך, צמיחה רציפה, רווחיות בכל השנים האחרונות, זה היה פשוט טיפשות לא להשקיע שם במכפיל כל כך זול ".
אישה ב': זה לא רק זה, מאז שסיפרת לי עליה המנייה פרצה התנגדות טכנית אחרי שנתיים, זה נתן לה גם ככה יעדים גבוהים מאד, אחרי שהשלימה יעד פיבונאצי , פשוט ידעתי שאני צריכה לאסוף שם סחורה, שמתי טייק פרופיט ולקחתי שם 50 אחוז רווח בשלושה חודשים. מדהים לא? תעשי לי טובה מיכל תביאי לי את העוגה משם..לא..את זו עם הקצפת".
לא הבנת כמעט מילה.
אבל שמעת משפט אחד- "50 אחוז רווח" זה הדהד לך בראש, והבנת שגם את רוצה.
ניתוח פונדמנטלי מול ניתוח טכני
שתי הנשים דיברו על השקעה במניות כמובן, אבל כל אחת התייחסה להשקעה לפי שיטת ניתוח מניות אחרת. הראשונה התייחסה לשיטה הפונדמנטלית המתבססת על ניתוח דוחות ומצב החברה שעל פיו אפשר לחשב עם המנייה שווה השקעה.
השנייה התייחסה לשיטת הניתוח הטכני. שיטה זו מסתמכת רק על בדיקת התנהגות המנייה על-פי הגרפים שלה. ההנחה היא שעל-פי ההתנהגות המניה בעבר אפשר להסיק מה היא תעשה בעתיד. שיטה זו לא לוקחת בחשבון שום דבר, פרט לנתוני הגרפים. הטענה היא שהגרפים מגלמים בתוכם את הכל".
מה זה מכפיל רווח, מה היא התנגדות, מה זה פיבונאצי? על שאלות אלו ואחרות בהמשך, וגם באתר
ישראל בורסה