החודש חוגגים את חודש הקפה והמאפה ברשת The Cook Store. אילן שנהב מחותם הקפה, ממליץ כיצד להכין קפה ארומטי בפלנג'ר וכוס קפה קר, ולקינוח מתכון עוגת שוקולד נוגט עם אגוזי לוז
הכנת קפה ארומטי בעזרת פלנג'ר
הרתיחו מים טריים בקומקום חשמלי, ובמקביל טחנו את הקפה ובחרו בכמות הרצויה (כף קפה הינה 10 גר' ובכל כוס מים השתמשו ב-180 מ"ל).
כשהמים ירתחו הניחו להם להצטנן מעט, ובינתיים העבירו את הקפה הטחון לפלנג'ר. לאחר שהמים הצטננו מזגו את הכמות הנכונה למכשיר וערבבו בכפית ארוכה.
הניחו את הבוכנה (פילטר) על פני המים (במכשיר) וחלטו את התערובת כ- 5-3 דקות.
למי שאוהב את הקפה חם מאוד, מומלץ לכסות את המכשיר במעיל מיוחד (אפשר גם להשתמש מגבת) - על מנת למנוע את בריחת החום בעת תהליך החליטה.
בתום החליטה מיזגו את כל הקפה לכוסות, והשאירו מקום לחלב בעת הצורך (אופציונלי).
לאחר השימוש בפלנג'ר יש להקפיד לנקות את המכשיר היטב במים ובסבון. לניקוי יסודי יותר מומלץ להפריד את כל חלקי הפילטר, שכן שרידי הקפה עלולים לפגום ולהוסיף טעמי לוואי לכוס הקפה הבאה.
אייס קפה קייצי
חומרים
גלידת וניל
קפה מצונן
קרם דה קקאו
ליקר קלואה
סוכר חום
קוביות קרח
הוראות הכנה
• מרסקים בבלנדר גלידת
וניל, קפה מצונן (מפלנג'ר), קרם דה קקאו וליקר קלואה.
• מוספים קוביות קרח ומרסקים יחד או מצננים בעזרת קוביות קרח שלמות.
• מרסקים בבלנדר סוכר חום, קפה מצונן מפלנצג'ר וגלידת וניל ורום. יוצקים
• לכוסות מלאות עד החצי בקרח מרוסק, מגישים עם קש שתייה וכפית ארוכה
• כמובן שניתן להכין ללא אלכוהול וליהנות מקפה קר במרקם של ברד.
עוגת שוקולד נוגט עם אגוזי לוז
חומרים
200 גר' שוקולד מריר 60%
200 גר' חמאה
4 ביצים
½ כוס אבקת נוגט
2/3 כוס סוכר
5 כפות קמח תופח
500 גר' אגוזי לוז מסוכרים (ברס)
הוראות הכנה
• ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה והשוקולד נמס.
• מוסיפים לתערובת השוקולד את אבקת הנוגט ומערבבים היטב
• מקציפים במיקסר במהירות נמוכה ביצים שלמות וסוכר, ומוספים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד עד שהתערובת אחידה.
• מוסיפים את הקמח ואת הברס (אגוזי לוז), ובוחשים עד שהמרכיבים נבלעים בתערובת
• מעבירים לתבנית מס. 26 או לתבנית מאפינס, ואופים בחום בינוני של º 180 מעלות
(באדיבות שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית ניופאן גורמה)