החיים מלאי הפתעות. וכל פעם אנו מגלים את זה מחדש. קיבלתי טלפון לפני כחודשיים מאישה עם מבטא שמסרה שראתה אותי בטלוויזיה לפני שנה. היא פתחה את השיחה ואמרת :"אין לי זמן ללמוד ולעבור קורס על פיננסים. בעלי נפטר לפני חודש באופן פתאומי. אני לא יודעת מה לעשות עם הבנק, עם הביטוחים שלו,עם המשרד שלו ואני צריכה עזרה".
בפגישה הראשונה איתה הבנתי בדיוק על מה היא דיברה. בעלה השאיר לה מספר חשבונות בכמה בנקים. חלקם עם חובות, חלקם עם כסף בפיקדונות. היה לו מספר רב של ביטוחים שונים, חסכונות פנסיוניים ועוד הרבה.
אולי זה מפתיע אבל לאחר 3 פגישות בלבד כבר איחדנו הכול חשבון אחד, עם הטבות משמעותיות בבנק, סידרנו את כל הביטוחים שאין צורך לשלם עליהם יותר והיא אמורה לקבל מחברת הביטוח שלו את כספי החיסכון הפנסיוני צבר כולל ביטוחי חיים ועוד.
על מנת להסביר מהו תכנון פיננסי אנסה לפשט ולתת מספר צעדים וטיפים כיצד לעשות זאת נכון בעצמך:
רכזי את כל הביטוחים שיש לך
ביטוח חיים, סיעודי, בריאות, דירה, רכב וכל מה שיש לך. ובדקי כמה את משלמת כל שנה עבור כל אחד מהם. בקשי מסוכן הביטוח שלך שיאמר ל
ך מה מגיע לך בקרות מקרה הביטוח. בדקי האם יש לך ביטוחים כפולים, כלומר, האם את משלמת כל חודש פרמיה כפולה עבור אותו הבר בדיוק.
רכזי את כל חשבונות הבנק שלך
סך כל הפיקדונות,תוכניות חיסכון, תיק השקעות ,מול כל ההתחייבויות שלך כגון: הלוואות, אוברדראפט. בדיק מהי הריבית שאת משלמת בעבור ההתחייבויות מול הריבית שאת מקבלת בעבור על החסכונות.
רכזי את כל החסכונות הפנסיוניים
את ביטוחי מנהלים, קרן פנסיה, קרן השתלמות,קופות גמל. בדקי את דמי הניהול, מסלולי השקעה, כמה הרווחת כל שנה בכל אחד מהם. האם ישנ ביטוחים מיותרים שאינך צריכה את משלמת עליהם במסגרת החיסכון הפנסיוני (כמו לדוגמא: ביטוח חיים בביטוח מנהלים)
_____________________________________________
רינת מעוז, מנכ"ל מעוז פיננסיים, מרצה בכירה ומתכננת פיננסית.
לפגישה אישית: [email protected] 054-6690270