הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
על סדר היום
 |  החדשות שלנו  |  מזווית נשית  |  סטטיסטיקה  |  הסיפור שלה  |  סיפורים מהחיים
סיפורים מהחיים

האמת נמצאת בדברים הקטנים. אנחנו פותחות מדור חדש באסימון שנקרא 'סיפורים מהחיים'. אתן מוזמנות לשלוח אלינו סיפורים קצרים על דברים שקרו לכן, אנקדוטות מהחיים, שבא לכן לשתף בהן את שאר הגולשות  
כתבות נוספות
* נסתרות הדרכים
* בחזרה לפרופורציות
* דו''ח תמונת מצב חברתית
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

האם ניתן להגיע לשוויון?

82% מהנשים ציינו את מקום העבודה כמקום בו הן מרגישות הכי מקופחות. 45% מאמינות שבעוד 100 שנה נשים יהנו משוויון. רק 11% חושבות שראש ממשלה אישה אכן תשפר את מעמדן של הנשים בחברה. תוצאות סקר 5 השני באסימון
מאת: מערכת אסימון
08/10/2011

בעקבות סקר 5 הראשון בו 95% מהמשתתפות טענו שנשים מקופחות ביחס לגברים בחברה הישראלית החלטנו לבחון האם נשים מאמינות שניתן להגיע לשוויון בחברה ומה ניתן לדעתן לעשות כדי לצמצם את הקיפוח של הנשים בחברה כבר עכשיו.

עוד מאה שנה – האם יהיה שוויון מלא לנשים בחברה הישראלית?
 לאור המצב הנוכחי של חוסר שוויון, רצינו לבחון  האם נשים מאמינות שתוך 100 שנה, ב-2111, נשים יהנו משוויון מלא בחברה הישראלית. כ-45% מהנשים ענו על השאלה הזו בכן. "כן לדעתי כבר יעברו מספיק שנים שנשים "הוכיחו" את עצמן ונתנו קבלות בשטח", "לדעתי זה תהליך ארוך וממושך ואני מאמינה שבתוך 100 שנה נגיע לשוויון הרבה תלוי בנו הנשים", "מסתמן כי אכן בעוד 100 שנה יהיה שיוויון מלא בחברה הישראלית".
לעומתן כ-38% שחושבות שנשים לא תזכינה בשוויון גם בעוד 100 שנה. "לא. הרכבה של חברתנו והדתיים השולטים בה מונעים זאת.", "לא, אני חושבת שזה יקח יותר זמן. קשה מאד להוציא מהראש הרגלים ותפיסות בנות מאות ואלפי שנים", "לא. נראה לי שהאישה תמיד פחות מהגבר רק בארץ שלנו זה כך".
כ-16% ענו באולי. "אולי. תלוי כמה פרדיגמות חברתיות ישתנו עד אז",  "אני חושבת שזה תלוי במגמה שתתפתח בשנים הקרובות. אם יצליחו דפני ליף וחבריה לשנות את סדר היום החברתי- אז כן. אבל אם העוני והבורות ישלטו כתוצאה ממענקי ענק לציבור החרדי  שימשיכו לזרום, יש סיכוי רב שתהליך זה יבלם ואף יעצר", "הלוואי, סבירות בינונית".

מה הם התחומים עיקריים בהם נשים מרגישות מקופחות ביחס לגברים
התחום בו רוב הנשים הישראליות, כ-82% מרגישות מקופחות הוא מקום העבודה. כ-62% מהנשים ציינו את אי השוויון בשכר כאחד התחומים המובילים בקיפוח הנשים בחברה.
כ-33% מהנשים ציינו קיפוח בקידום לתפקידים בכירים. כ-29% ציינו את תחום הפוליטיקה כזירה בה הנשים מקופחות.  כ-27% ציינו קיפוח בחלוקת התפקידים והמטלות בתא המשפחתי . כ-24% ציינו את הצבא כמקום בו נשים מקופחות.
חלק מהתשובות שנשים כתבו היו: "צבא, הנהלה בכירה, ממשלה/כנסת", "משכורות, תנאי העסקה וציפיה או נורמות חברתיות. נשים עובדות ומרוויחות פחות מגברים. מצופה מנשים להמשיך ולהעצים את התא המשפחתי אך מקומות העבודה רחוקים מלכלול את מושג ההורה תחת גגן ותנאי העסקתן של נשים עדיין שונים וגרועים יותר מאלו של הגברים", "שכר עבודה. עקרות בית (אין בכך הכרה מצד הגברים ואין על כך שכר), גידול וטיפול בילדים".

אישה לראשות הממשלה
האם ראש ממשלה אישה תתרום לצמצום הקיפוח של הנשים בחברה? כ-37% מהנשים חושבות שאישה ראש ממשלה לא תתרום בכלום לשיפור הקיפוח החברתי של הנשים. "לצערי הרב לא". "לא, לא מספיקה ראש ממשלה צריך מסביבה עוד הרבה נשים כדי שזה יקרה". "לא בטוח בכלל. נשים שמגיעות לעמדות רמות פעמים רבות מנסות לטשטש את שייכותן למגדר הנשי".
כ-11% מהנשים דווקא שחושבות שראש ממשלה אישה תתרום לצמצום הקיפוח. "בהחלט. היות ואישה מודעת יותר לבעיות הקיפוח של נשים בחברה הישראלית". "בוודאי שכן".
כ-27% מהנשים חושבות שראש ממשלה אישה תתרום מעט. "אולי לצמצום אבל לא משמעותי משום שכראש ממשלה האשה תעדיף להשוות את כוחה לגבר

ים בתפקיד". "לא באופן משמעותי". כ-16% אומרות שאולי, תלוי באישה שתבחר ובנסיבות בהן תבחר "תלוי מי הצוות שהיא תמנה", "אם תהיה מועמדת מתאימה אז כן", "אך ורק אם האשה שתבחר, תשכיל להביט אחורה, אל המקום ממנו באה ולבנות עבור חצי מהאוכלוסיה תנאים שיאפשרו להן להתפתח לפי יכולותיהן".

דברים שנשים יכולות לעשות, כבר מחר
הנשים נשאלו מה הן יכולות לעשות "כבר מחר" כדי להגיע לשוויון בחברה. התשובה הבולטת ביותר התייחסה לצורך לדרוש את השוואת שכרן לזה של הגברים כ- 31.5% דרשו זאת. "לדרוש שכר הוגן ושווה במקומות עבודה". "לדרוש שכר, הטבות ותוספות שוים לאלה של גברים בתפקיד דומה".
מעבר לכך הפיזור בתשובות היה די גדול: כ-17.5% מהנשים ציינו את הצורך להשתלב בפוליטיקה ואת הצורך לדרוש קידום בתפקידים. "להגיש מועמדויות לתפקידים ציבוריים ופוליטיים", " להיות פעילות פוליטית", "להתקדם בעבודה לתפקידים בכירים", "להעיז ולהגיש מועמדות לתפקידים", "להגיש מועמדויות למשרות ממשלתיות להתארגן ולמחות להיות מעורבות".
כ-11% מהנשים הדגישו את הצורך של נשים להאמין בעצמן: "להאמין כי היא שווה לגבר ביכולות, לא לבטל עצמה","להאמין בעצמן". 
כ- 12% ציינו את הצורך שנשים תסייענה אחת לשניה. "קידום נשים באמצעות נשים שכבר נמצאות בעמדות מפתח - ממש כשם שנוהגים הגברים שמקיפים את עצמם בחבר'ה מהתיכון, צבא וכו'". "לעזור לנשים אחרות להתקדם, לקדם נשים שנמצאות מתחתן", "נשים שכבר התקדמו , שיעזרו לנשים נוספות ולא "ישימו להם רגל"". אותו אחוז של נשים ציין את הצורך לדרוש שוויון בחלוקת תפקידים בבית: "לדרוש מהגברים להתחלק בעבודות הבית לדרוש מהגברים לקחת חלק פעיל בטיפול ובגידול הילדים". "לתת לבעל לקחת את חופשת הלידה. כשהילד חולה גם הבעל ישאר בבית עם הילד (לסירוגין פעם היא פעם הוא)", "לשתף את הבעל בנהול השוטף של הבית".

האם שוויון מלא של נשים בחברה פירושו לקבל זכויות שוות לאלו של הגברים
הרוב המוחלט של הנשים כ- 81.5% חושבות ששוויון מלא של נשים בחברה פירושו לקבל זכויות שוות לאלו של הגברים. "שיוויון הוא שיווין בזכויות. חד משמעית. כל ענין אחר אינו שיוויון אלא העמדת פנים. רק שיוויון בזכויות יוכל לקדם שיוויון חברתי, משפחתי ואמוני",  "כן בוודאי זכויות וגם חובות שוות". "לחבר בחברה, בין אם הוא שייך לקבוצת הרוב או המיעוט, אישה או גבר, זכאית לאותן הזכויות". 
18.5% השהשיבו בלא על שאלה זו ונתקבלו תשובות כמו: "גם, לא רק. לפעמים נדרשת גם העדפה מתקנת". "לא תמיד זה חופף כי בכל זאת מבחינה פיזית יש הבדל בין נשים וגברים. נשים וגברים בצבא לא יכולים למלא בדיוק את אותם יכולות מבחינה פיזית. לגברים מסת שריר יותר גבוהה והם בנויים לעבוד יותר קשה פיזית מנשים. לכן שוויון מלא של נשים בחברה אין פירושו בהכרח גם שיוויון זכויות מלא לגברים". "לא בדיוק. יש להקל על נשים בשוק העבודה, על מנת שיתפנו לטיפול בילדיהן הקטנים. יש להפחית אחוזי משרה עד גיל מסוים של הילדים, לאפשר גמישות בעבודה מהבית ובשעות עבודה משתנות מיום ליום".

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
את מי שאת את מי שאת
עליזה לביא בסיור במקלט נשים עליזה לביא בסיור במקלט נשים
נשים בישראל נשים בישראל
אין גירושין ללא גישור מקדים אין גירושין ללא גישור מקדים
הואגינה שוברת טאבו הואגינה שוברת טאבו
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים