דג אמנון בפטריות
2 מנות - כל מנה מכילה: 2 מנות חלבון, 1 מנת שומן, 1/2 מנת דגנים, ירקות, סה"כ כ- 220 קלוריות
חומרים
• 300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות
• 2 כפיות שמן
• 1/2 כוס פטריות קצוצות
• 1/2 כוס קישואים מגוררים וסחוטים
• 3 כפות פירורי לחם
• 4 כפות מיץ לימון
• מלח, פלפל שחור ורוזמרין לפי הטעם
• 1 עגבניה פרוסה
תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.
מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים. מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו, ומוסיפים את פירורי הלחם ו- 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.
שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבניה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כ- 20 דקות.
עוף בסלרי
6 מנות - כל מנה מכילה: 4 מנות חלבון, 1/2 מנת שומן, ירקות, סה"כ כ- 300 קלוריות
חומרים
• 1 כף שמן
• 1 בצל גדול קצוץ
• 6 כרעי עוף קטנים ללא העור
• גבעולי סלרי אמריקני חתוכים לפיסות באורך 4 ס"מ
• מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים בסיר גדול מאד את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב קלות.
מוסיפים את כרעי העוף ומטגנים דקות אחדות.
מוסיפים את הסלרי והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות.