מצרכים
4 פילה דניס במשקל 50 ג'ר כל אחד
כוס אורז
שמן זית
בצל סגול/לבן
2 שיני שום
ציר דגים/ירקות
פטרוזיליה
שקדים מולבנים 30 גר'
חופן חמוציות מיובשות(תורכיות)
חבילת עלי תרד (רק העלים)
בטטה
מלח
פלפל
כורכום
פפריקה מתוקה
זעפרן
שמיר
** שיפודים מעץ לנעיצה בדג
אופן הכנה
מחממים מחבת עמוקה בשמן
קוצצים בצל ומטגנים קלות מוסיפים כוס אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה (שהאורז לא ישחים).
מוסיפים כוס וחצי ציר דגים או ירקות. ממליחים, מפלפלים ושאר תבלינים ומערבבים.
מכינים קערה קטנה עם מים חמים לשערות הזעפרן ומשרים מס' דקות.
שופכים למחבת את המים.
במקביל מכ
ינים את פילה הדניס עם עלי התרד והבטטה באופן הבא:
משמנים ממליחים ומפלפלים את הדג.
קולפים בטטה קטנה ופורסים לאורכה פרוסות בעוסי 1 ס"מ.
מסלקים מעלי התרד את הגבעולים הקשים.
עורמים שכבות של –פילה דג /פרוסת בטטה / עלי תרד.
ובקצה הפרמידה מונח פילה דניס כשעורו כלפיי מעלה.
נועצים שיפודים עד תחתית הפרמידה כך שהכל תפור לתפארת.
מניחים את הכל יחדיו, בעדינות, במרכז המחבת מכסים היטב בנייר כסף ומבשלים מבלי לאפשר לאדי החום לצאת.
לאחר 15 דק' , מוסיפים 2-3 גבעולי שמיר טריים ומפזרים את השקדים והחמוציות.
בודקים אם האורז מוכן...ובתיאבון!