חומרים
500 גרם חזה מולארד טרי
50 גרם שומן אווז
1
כוס יין פורט או מרלו
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח גס
¼ כפית פלפל שחור
חומרים לקונפי
500 גרם בצלי שלוט קצוצים,
1 כוס קינואה
אדומה,
50 גרם צימוקים לבנים
¼ כוס טרגון טרי קצוץ
1 כפית סוכר חום
2
כפות שמן זית
½ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
הכנת הקינואה: שוטפים
את הקינואה ומניחים לה להתייבש על מסננת ובינתיים מעמידים את הבצלים על להבה
בינונית. לאחר שהתייבשה מטגנים את הקינואה קלות בשמן זית ומתבלים בפלפל שחור ואגוז
מוסקט. לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומבשלים את הקינואה בדיוק כמו שאנו מבשלים אורז.
הכנת הקונפי: מעמידים את הבצלים להתבשל בסיר על להבה
בינונית. לאחר שהשחימו מוסיפים לסיר את כל המרכיבים (כולל הקינואה המבושלת).
מערבבים את המרכיבים, מוסיפים את המלח, וממשיכים
לבשל על להבה קטנה במשך חצי
שעה.
הכנת המולארד: ממיסים במחבת את שומן האווז עם שמן
הזית, וצולים את חזה המולארד הנקי (לא יותר מדקה בכל צד). בסיום הצלייה הקצרה
מוסיפים למחבת יין, מיץ תפוזים, מלח ופלפל, ונותנים לתערובת להתבשל עם הנוזל כ-2
דקות. מוציאים את המולארד מהנוזלים (שבינתיים הצטמצמו) ופורסים בעובי של ½ ס"מ.
אופן ההגשה: מסדרים את הקונפי על צלחת ההגשה ומניחים מעל
את חזה המולארד – מיד לאחר הצלייה.