חומרים
200 גרם אורז עגול
1 כוס שמן זית
1ליטר ליטר ציר ירקות חם
1חצי כוס חלב קוקוס
מלח
פלפל שחור גרוס
200 גרם פילה סלמון עם העור
2 י"ח פטריות פורטובלו מוקפצות מעט
3 שיני שום פרוסות
1 כוס נוזל ירקות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מעט תימין טרי
חצי כוס פסטיס
חצי כוס חלב קוקוס
אופן הכנה
בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את האורז מטגנים תוך כדי ערבוב כ3 דקות מוסיפים את פטריות הפורטובלו הפרוסות מערבבים ומתחילים להוסיף ציר ירקות.
מוסיפים ציר כל פעם מעט עד שהם נספגים ומוסיפים עוד.
את הת
הליך יש לבצע על אש נמוכה עד שהאורז הופך לרך.
מוסיפים חלב קוקוס מביאים לצמצום נוסף ומגישים.
במקביל להכנת האורז מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הסלמון תחילה את צד העור ולאחר מיכן את צד הבשר
יוצקים פנימה פסטיס וכוס ציר ירקות מתבלים במלח תימין ופלפל גרוס מוסיפים את שיני השום ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על לדרגת מדיום של הדג.
להגשה : מניחים במרכז הצלחת ריזוטו ומעל מניחים את הסלמון.
יוצקים לנוזל שנשאר במחבת מעט חלב קוקוס מצמצמים ויוצקים מעל הדג.