ביום חמישי יחגגו בארה''ב את חג ההודיה בארוחת חג גדולה שמתחילה בשעות אחה''צ שאוכלים בה בעיקר תרנגול הודו. ההערכה היא שכ-45 מיליון תרנגולי הודו נאכלים בארה''ב ביום זה. אמנם בישראל לא חוגגים את חג ההודיה, ולא אוכלים מיליוני תרנגולי הודו, אבל מיליוני אמריקאים לא טועים וחשוב שגם אנחנו נכיר את יתרונות בשר ההודו.
יתרונות בשר ההודו
ד"ר אילת הררי, דיאטנית קלינית, יועצת ל"עוף טוב" מפרטת את יתרונות בשר ההודו. זהו מזון בעל ערך תזונתי גבוה: הוא מכיל כמות גדולה של חלבון ומצד שני דל יחסית בשומן. יש בו מגוון ויטמינים ומינרלים הנחוצים לבריאות. אכילת מנת בשר הודו, כ-100 גרם תספק כמחצית מקצובת החלבון והאבץ היומית לגברים, כשליש מקצובת החלבון וכ-70% מקצובת הסלניום.
אז אילו הם אבות המזון החשובים הנמצאים בבשר ההודו ומה תפקידם?
החלבון
בשר ההודו הוא מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה – חלבון איכותי המורכב מחומצות אמינו- אבני הבניין של החלבון, החיוניות לגוף האדם. חומצות אמינו אלו דרושות לבניית שרירים והגוף אינו יכול לייצר אותן בעצמו, ולכן עליו לקבל אותן דרך המזון.
השומן
בשר ההודו הוא אחד מסוגי הבשר הדלים ביותר בשומן, ובמיוחד החזה. מעט השומן המצוי בבשר ההודו ניתן להסרה בקלות לפני הבישול. מרבית השומן הנמצא בבשר ההודו הוא שומן בלתי רווי שצריכתו מומלצת למניעת מחלות לב וכלי-דם.
המינרלים
בשר ההודו עשיר במינרלים הנחוצים לתפקוד תקין של הגוף.
לפניכן מספר מתכונים מבשר הודו של שף הבית של "עוף טוב" עומרי בן פרז
שווארמה הודו עם ירקות
חומרים
500 גרם שווארמה הודו
2 קישואים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 בצל
3 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה/פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
&nbs
p;
אופן ההכנה
פורסים את השווארמה לרצועות דקות 1/2 ס"מ (או מבקשים מהקצב).
פורסים את הקישואים לחצאי עיגול ואת הפלפלים והבצל לרצועות.
במחבת עם 2 כפות שמן מקפיצים את השווארמה עד הזהבה קלה כ-5 דקות.
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד מוסיפים את הירקות מקפיצים כ-5 דקות מחזירים את השווארמה ומערבבים היטב. מתבלים ולבסוף מוסיפים את עשבי התיבול.
ניתן להגיש עם אורז/קוסקוס/בורגול/קינואה.
אפשר לבשל ברוטב ללא טיגון.
קציצות הודו אדום
חומרים
500 גרם הודו אדום טחון
1 בצל בינוני קלוף
2תפו"א בינוניים קלופים
2 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
2 כפות קמח חומוס (או קמח חיטה או פירורי לחם)
1 כפית כמון
מלח פלפל
אופן ההכנה
מגרדים באמצעות פומפייה את הבצל ותפו"א. מוסיפים את הבשר, שום, פטרוזיליה, ביצים, קמח חומוס ותבלינים. לערבב היטב ולהניח בצד ל-10 דקות.
יוצרים קציצות ומטגנים בעדינות משני הכיוונים. (ניתן לטגן למשך זמן קצר משני הכיוונים ולסיים אפייה בתנור).
אפשר לבשל ברוטב ללא טיגון.
קציצות חזה הודו
500 גרם חזה הודו טחון
1 בצל מגורד
3 קישואים מגורדים
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
2 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות קמח חומוס (או קמח חיטה או פירורי לחם)
מלח פלפל
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחדיו יוצרים קציצות
מטגנים קלות, לאחר מכן מכניסים לרוטב עגבניות ומבשלים כ- 20 דקות.
ניתן לטגן את הבצל והקישואים קלות ולהוסיף אותם למסה לאחר הטיגון.
אפשר לבשל ברוטב ללא טיגון.