כמות: 10 סועדים
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 15-20 דקות
מצרכים
10 עלי פסטייה
500 גר' גבינת צאת מסוג סנט מור או דומה
2 ביצים
100 גר' חמוציות ללא גרעין
100 גר' צנובר קלויים
עלי טימין משני גבעולים
מלח
100 גר' חמאה
הכנה
1. לקערה מכניסים את גבינת סנט מור ובעזרת מזלג מועכים את הגבינה
2. מוסיפים את הביצים ומערבביבים יחדיו
3. מוסיפים את הפירות היבשים, הטימין והמלח ומערבבים היטב. טועמים ו
מתקנים טעם אם צריך. מכניסים למזלף חד פעמי
4. לוקחים עלה פסטייה נקי ומזלפים עליו גליל ממסת הגבינה באמצע הפסטייה
5. מקפלים את שני קצוות הפסטייה פנימה ואז מתחילים לגלגל מעל המילוי, עד לקבלת מראה של סיגר תפוח. מהדקים היטב ומניחים על מגש
6. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומברישים את הסיגרים מכל הצדדים (אפשר לזרות אבקת סוכר כדי לקרמל)
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-C°180 עד להזהבה