|
|
|
|
  |
|
|
|
|
|
  |
|
|
|
כופתאות קניידלך, פשטידת בשר ותפוחי אדמה, פשטידת תרד וירקות, נקטרינות צלויות במיץ תפוזים ותמר ואגסים ממולאים בגבינת ריקוטה. מבחר מתכונים עם ניחוח דיאטטי לחג האביב
|
|
מאת: באדיבות קופ"ח מכבי |
03/04/2012 |
|
|
כופתאות קניידלך
22-24 כופתאות. 2 כופתאות = 80-100 קק"ל
חומרים ¼ 1 כוס קמח מצה 1 כוס מים רותחים 1 בצל בינוני 4 כפות שמן 2 ביצים 1 כפית אבקת מרק מלח ופלפל לפי הטעם מערבבים את קמח המצה עם המים ומניחים בצד. מאדים 1 בצל קצוץ ב- 1 כף שמן.
אופן ההכנה מוסיפים את הבצל המאודה, ביצים, 1 כף שמן, אבקת מרק ותבלינים לקמח המצה. יוצרים כדורים בגודל שזיף ומבשלים במים רותחים במשך כ- 15 דקות. מצננים את הכופתאות במסננת.
פשטידת בשר ותפוחי אדמה
10 מנות. 1 מנה = כ- 200 קק"ל
חומרים ½ ק"ג בשר בקר טרי או הודו טחון 1 בצל קצוץ 1 כף שמן 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 100 גר' רסק עגבניות 1 כוס מים 8 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות
אופן ההכנה מלח ופלפל לפי הטעם מאדים את הבצל בשמן בסיר עמוק. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום וממשיכים לאדות. מוסיפים את הבשר לסיר תוך פירורו בעזרת מזלג ומערבבים. מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים ומבשלים 10 דקות. בתבנית משומנת מסדרים מחצית מפרוסות תפוחי האדמה. יוצקים מעל את תערובת הבשר. מעל לתערובת הבשר מסדרים את יתרת פרוסות תפוחי האדמה. אופים בתנור בחום בינוני למשך כ- 20 דקות.
פשטידת תרד וירקות
6 מנות. 1 מנה = כ- 80 קלוריות.
חומרים 300 גרם תרד טרי 2 בצלים קצוצים 1 גבעול סלרי קצוץ R>1 פלפל אדום קצוץ 3 גזרים, מגורדים גס 1 כוס פטריות קצוצות 1 כף שמן זית 3 ביצים (- או 2 ביצים + 2 חלבונים) 2 כפות ריחן טרי קצוץ ¼ כוס קמח מצה מלח ופלפל לפי הטעם לחמם תנור לטמפ' של 170 מעלות.
אופן ההכנה לרחוץ את התרד היטב. להסיר את הגבעולים. לבשל את התרד כ-3 דקות, ללא תוספת מים. לחמם את השמן במחבת ולהוסיף את הבצל, סלרי פלפל אדום וגזר. להקפיץ כ-5 דקות. להוסיף את הפטריות ולבשל עוד 5 דקות. לקצוץ גס את התרד. להוסיף את יתר החומרים ולצקת לתבנית אפיה מרובעת (בערך 22 X 22 ס"מ) ולאפות כ-45 דקות, או עד שהמאפה מתקשה.
נקטרינות צלויות במיץ תפוזים ותמר
מתכון מתוך סדרת הבישולים של דר' רני פולק 8 מנות. 1 מנה = כ- 35 קלוריות.
חומרים 4 נקטרינות חצויות 2 כפות מיץ תפוזים 1 כפית סילאן מכניסים את הנקטרינות עם מיץ התפוזים והסילאן לשקית צלייה.
אופן ההכנה סוגרים את השקית ואופים בחום בינוני למשך כ- 15 דקות.
אגסים ממולאים בגבינת ריקוטה 2 מנות (1 מנה = 152 קלוריות)
חומרים 2 אגסים בשלים 4 כפות גבינת ריקוטה 2 כפות פיסטוקים קצוצים חותכים את האגסים לחצי לאורכם ומסירים את הליבה.
אופן ההכנה מערבבים את גבינת הריקוטה עם 1 כף פיסטוקים קצוצים וממלאים את חצאי האגסים. מפזרים מעל את יתרת הפיסטוקים.
|
|
|
|
הוסיפי תגובה
שלחי לחברה
גירסה להדפסה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
|
|
");
");
|