חומרים (4 מנות)
800 גר' פילה סלמון נקי
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½כוס כוסברה קצוצה
½כוס מיץ לימון
½כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
4 תפו"א גדולים
2 כוסות אפונה ירוקה קפוא
אופן ההכנה
מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית ומלח-פלפל
טוחנים במג'ימיקס את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה
פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומטבלים בתערובת עשבי התיבול
מקלפים את תפו"א, מניחים בסיר עמוק וממלא
ים מים עד לכיסוי (ועוד טיפה)
מבשלים את תפו"א על אש קטנה במשך כ-45 דקות - עד לדרגת ריכוך
מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים במשך כ-3 דקות
מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים את עם מלח דק ופלפל לבן
מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות
מניחים את פילה הסלמון על הפירה
להגשה: מומלץ להגיש עם לימון וניתן לקשט עם פרוסות כרישה שטוגנה בשמן עמוק