מרכיבים ל-6 מנות קיש אישיות
לקלתית בצק פריך
2 כוסות קמח (280 גרם) – קר מהמקרר/מקפיא
180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כפית מלח שטוחה
ביצה
3 כפות מים קרים
למלית תרד
400 גרם עלי תרד קפוא (סנפורסט)
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן טחון דק
חצי כפית גרידת קליפת לימון
חצי כפית שום כתוש
2 ביצים
כף קמח
כף גבינת קאשקבלו של גד מגורד
כף גבינת בולגרית 5% מיוצרת בשיטה מסורתית של גד מגורדת
3 כפות יוגורט כבשים של גד
50 גרם צנוברים לקישוט
אופן ההכנה
הכנת הבצק
מעבדים ביד או במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצ
ה והמים ולשים/מערבלים עד להתמצקות הבצק באופן אחיד. מעבדים קלות את הבצק לצורת גליל שטוח, מכסים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות.
מפזרים מעט קמח על משטח ישר ומרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ. קורצים 6 עיגולים בקוטר התבניות האישיות + 2 ס"מ לדפנות.
מעבירים כל עיגול לתבנית האישית, מהדקים בעדינות לשוליים ומחוררים את התחתית במזלג.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. ואופים "חצי אפיה" במשך כעשר דקות. מוציאים מהתנור לקירור.
הכנת מלית התרד
מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים את התרד לפיסות גסות ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
ממלאים את הקלתיות (החצי אפויות) בתערובת ומקשטים צמוד לשולי הקיש בצנוברים.
אופים כשלושים דקות ב-150 מעלות צלזיוס עד להזהבה קלה של הבצק.