חומרים ל 5 מנות
500 גרם פילה דג טונה אדומה טריה
5 תחתיות ארטישוק
1 אננס טרי
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים כתומים
1 פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן
חומרים לרוטב
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן הכנה
חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ, בקוטר של 5 ס"מ.
מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן מסביב (את מרכז הטונה משאירים א
דום ולא צרוב).
מקררים כשעה במקרר וחותכים טבעות בעובי של 1 ס"מ.
חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית), חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).
חותכים את הפלפלים לרצועות.
את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך חותכים אותם לרצועות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב.
מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.
סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.
______________________________
השף מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת