כריך מלכותי - שניצל נסיכת הנילוס וטפנד
חומרים
2 פרוסות לחם גדולות מקמח מלא
1/3 נתח נסיכת הנילוס של דלי דג
½ כוס קמח
½ כוס פרורי לחם
1 ביצה טרופה
1 כף טפנד מזיתי פריניר
אופן ההכנה
1. מורחים את הטפנד על פרוסת הלחם
2.מכינים 'שניצל' מנתח נסיכת הנילוס : טובלים את דג בקמח , בביצה הטרופה ומצפים בפירורי לחם
3.מטגנים את הנסיכה משני צדדיו - עד לקבלת גוון זהוב.
4.מניחים את 'השניצל' על הממרח ומעליו מוסיפים פרוסת לחם נוספת
קציצות דגים אפויות עם צ'יפס ורוטב עגבניות מתקתק שילדים אוהבים
חומרים למנה (2 מנות)
6 יח' קציצות של דלי דג אפויות בתנור
צ'יפס מ-3 יח' תפו"א אדמה קלופים
חומרים לרוטב
1 מיכל עגבניות מרוסקות פריניר
1 בצל קטן קלוף וקצוץ
5 כפות שמן תירס
5 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כף חומץ
אופן הכנה
מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן ומבשלים שעה על אש נמוכה עם מכסה
משאירים לקירור ומעבירים לטחינה בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים מעט מלח לפי טעם
דג אמנון חגיגי עם טפנד זיתים ירוקים
חומרים
2 מנות עיקריות זוגיות
4 יח' פילה דג אמנון
4 יח' אספרגוס קלופים
1 עגבנייה פרוסה לעיגולים
1 פלפל ירקרק פרוס לטבעות
1 בצל לבן בגודל בינוני קלוף ופרוס לטבעות
1 לימון פרוס לטבעות
6 ענפי תימין
6 כפות שמן זית
4 כפות טפנד זיתים מזיתים של פריניר
אופן הכנה
מניחים 2 פלטים של האמנון על נייר פרגמנט משומן עם מעט שמן זית (כשהעור על נייר הפרגמנט) ומתבלים את הדגים בפלפל ומלח בצורה עדינה.
מורחים 2 כפות טפנד על הצד הבשרי של כל אחד מהדגים ומפלטים באופן אחיד.
מסדרים מעל את פרוסות הירקות והאספרגוסים ומטפטפים מעט שמן זית, מלח ופלפל על הירקות משני צדדי הדג.
מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס ומכניסים לצלייה במשך 14 דקות.
______________________________________
המתכונים הם הפקה מיוחדת של השף אלרן גולדשטיין, בעלים ושף "המעדנייה של גולדשטיין" ביחד מפעל העגבניות פריניר וחברת דלי דג ששילבו כוחות לטובת הפקת חג שמוסיפה הרבה טעמים ים תיכוניים לסעודת החג.