הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל מנה עיקרית
מתכון חזה מולארד

מתכון חזה מולארד על מצע קונפי בצלי שלוט וקינואה אדומה של השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* רול אנטריקוט
* פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

הברבוניות של שמעון פרנס

שמעון פרנס, חובב מאכלי דגים מושבע אוהב את הברבוניות, אוכל קל שגם מכניס לפני הופעה לאווירה. מתכון פשוט וטעים לברבוניות ים תיכוניות
מאת:
06/09/2012
דגים מוסיפים מגע חגיגי לכל ארוחה. לא לחינם שולחן החג, ובמיוחד בראש השנה, כולל לפחות מנת דג אחת. אין חג בלי דג. אחד הדגים הטעימים של הים התיכון הוא הברבוניה— הדגיג שמקורו בספרד, שוחה לאורך החוף ובמיוחד באזורים הסלעיים, לכן קל יחסית לדוג אותו. יש אמנם כמה מינים של ברבוניה, אבל למעשה אין ביניהם הבדלי טעם משמעותיים ולצורך בישול הכי חשוב זה להקפיד על טריות.

שמעון פרנס, חובב מאכלי דגים מושבע אוהב את הברבוניות של קפה יפו. פרנס ששמו הפך לשם נרדף לתרבות הים התיכון מספר: "אזור הים התיכון ידוע באנשים שאוהבים אוכל ושירה, ועדיף כמובן ליהנות משניהם ביחד. כשאני מופיע עם שירי יוון במסעדה היפואית, יש תחושה שהשירים משלימים את האוכל והאוכל משלים את השירים - ואת השתייה.... לכן כשאני אוכל לפני הופעה אני אוהב אוכל קל שגם מכניס אותי לאווירה הנכונה".
 
"את הברבוניות של שמעון אני ממליצה לבשל הכי פשוט: קצת מלח, קצת קמח וטיגון עמוק - והרי לכם מנה שגם מתאימה לקצב החיים של היום יום, וגם לחגים ולימים מאוד מיוחדים. תוכלו לשחק עם התוספות או עם רטבים שונים
וכך לתת למנה אופי שונה בהתאם לנסיבות- בתיאבון!", אומרת רוני ריבלין, שף קפה יפו. הנה המתכון.

ברבוניות הים התיכון

החומרים הדרושים
ברבוניה זה דג קטן מאוד, לכן החליטו על הכמות שמתאימה לכם, לפי מספר הסועדים וכו'.
מעט קמח, מלח, לימון, טבסקו, ושמן קנולה לטיגון.

אופן ההכנה
שוטפים היטב את הברבוניות.
מייבשים עם נייר סופג.
מפזרים מעט מלח ומערבבים.
מקמחים את הדגים.
מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון.
כאשר השמן חם מניחים את הברבוניות במחבת לטיגון קצר, בערך למשך 3 דקות (עד שהן מזהיבות).
אפשר לטפטף מעליהן מעט מיץ לימון וטבסקו בשביל החריפות.
ניתן להגיש עם סלסה של עגבניות טריות: מרסקים עגבניות טריות עם מעט שום כתוש, מלח, לימון ושמן זית. ואוכלים חם וטרי!

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים