דגים מוסיפים מגע חגיגי לכל ארוחה. לא לחינם שולחן החג, ובמיוחד בראש השנה, כולל לפחות מנת דג אחת. אין חג בלי דג. אחד הדגים הטעימים של הים התיכון הוא הברבוניה— הדגיג שמקורו בספרד, שוחה לאורך החוף ובמיוחד באזורים הסלעיים, לכן קל יחסית לדוג אותו. יש אמנם כמה מינים של ברבוניה, אבל למעשה אין ביניהם הבדלי טעם משמעותיים ולצורך בישול הכי חשוב זה להקפיד על טריות.
שמעון פרנס, חובב מאכלי דגים מושבע אוהב את הברבוניות של קפה יפו. פרנס ששמו הפך לשם נרדף לתרבות הים התיכון מספר: "אזור הים התיכון ידוע באנשים שאוהבים אוכל ושירה, ועדיף כמובן ליהנות משניהם ביחד. כשאני מופיע עם שירי יוון במסעדה היפואית, יש תחושה שהשירים משלימים את האוכל והאוכל משלים את השירים - ואת השתייה.... לכן כשאני אוכל לפני הופעה אני אוהב אוכל קל שגם מכניס אותי לאווירה הנכונה".
"את הברבוניות של שמעון אני ממליצה לבשל הכי פשוט: קצת מלח, קצת קמח וטיגון עמוק - והרי לכם מנה שגם מתאימה לקצב החיים של היום יום, וגם לחגים ולימים מאוד מיוחדים. תוכלו לשחק עם התוספות או עם רטבים שונים
וכך לתת למנה אופי שונה בהתאם לנסיבות- בתיאבון!", אומרת רוני ריבלין, שף קפה יפו. הנה המתכון.
ברבוניות הים התיכון
החומרים הדרושים
ברבוניה זה דג קטן מאוד, לכן החליטו על הכמות שמתאימה לכם, לפי מספר הסועדים וכו'.
מעט קמח, מלח, לימון, טבסקו, ושמן קנולה לטיגון.
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הברבוניות.
מייבשים עם נייר סופג.
מפזרים מעט מלח ומערבבים.
מקמחים את הדגים.
מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון.
כאשר השמן חם מניחים את הברבוניות במחבת לטיגון קצר, בערך למשך 3 דקות (עד שהן מזהיבות).
אפשר לטפטף מעליהן מעט מיץ לימון וטבסקו בשביל החריפות.
ניתן להגיש עם סלסה של עגבניות טריות: מרסקים עגבניות טריות עם מעט שום כתוש, מלח, לימון ושמן זית. ואוכלים חם וטרי!