הפיתוי של עבודה מסודרת ומשכורת קבועה שנכנסת כל ראשון לחודש הוא לכל הדעות אינו מבוטל. לפעמים לא רע להיות בסטטוס תעסוקתי בו יש לגיטימציה לראש קטן גם כשאתן התפקיד ניהולי כי בכל זאת לא כל האחריות על גורל העסק בידיכן. עבודה כשכירה, ללא קשר אם מדובר במקום ציבורי או פרטי, כוללת נוחות מקסימאלית. ובכל זאת, רכב צמוד, כרטיס ביקור עם טייטל מפוצץ, תנאים נלווים וכרטיס עסקי מרשים בלינקדין ויתר הרשתות העסקיות, אינו בהכרח מספק לאורך זמן. ישנו שלב בו לא מעט נשים קריירות מחליטות להיכנס למשרד המנהל הישיר, להגיד תודה, זה לא אתם, זו אני, להשאיר את מפתחות הרכב ולצאת מהדלת הראשית עם הרגשה של ציפייה והתרגשות לקראת הבאות. אז איך אתן עושות את הצעד הכרוך בלא מעט סיכונים ומשאירות את העבודה המסודרת מאחור לטובת פיתוח קריירה עצמאית?
זיהוי תכונות לקריירה עצמאית ובניית תכנית עסקית
יש לקחת בחשבון כי כדי לנהל עסק עצמאי נדרשות תכונות אופי לצורך התמדה במשימה לטווח הארוך. התכונות כוללות נחישות לא לוותר אלא ללמוד ולצמוח מכל האטה גם כשנתקלים בקשיים, במכשולים ובדרך לא סלולה כפי שציפיתן. בנוסף גם נדרשת חשיבה יצירתית ומחוץ לקופסא, חריצות, אקטיביות ואופטימיות. לאחר שוידאתן כי אלו מתקיימים במקרה שלכן, אחד השלבים הראשונים כולל בניית תוכנית עסקית, שתהווה מפת דרכים מסודרת ובהירה שתסייע לנווט ולקדם את יעדי המשנה והיעד המרכזי של העסק בהתאם לאסטרטגיה העסקית. תכנית שכזו כוללת את תיאור העסק, השירותים והמוצרים הנכללים, המודל העסקי וניתוח השוק בתחום. כמו כן גם בחינת הפוטנציאל השיווקי הגלום ואפיון תהליך הקמת העסק והתפעול השוטף שלו, כולל ההיבטים הפיננסיים הכרוכים במימון ותפעול שוטף. לצורך בניית התכנית תוכלו להסתייע ביועץ עסקי או מאמן עסקי שיוכל לכוון אתכן בבניית התכנית וללוות אתכן בכל שלבי חיי העסק, כולל השלבים טרום הקמתו.
צעדים לפתיחת העסק
פתיחת עסק עצמאי מחייבת מעבר של שלבים בירוקראטיים רבים עוד טרם השקתו. קחו בחשבון גם אפשרות שתצטרכנה לחזור לספסל
הלימודים במסגרת קורס מקצועי לצורך העיסוק החדש. בין אם מדובר בקורס פיננסי כמו קורס ניתוח דוחות כספיים למנהלי עסק או קורס שפות כמו
אנגלית עסקית כאשר מדובר בתפקיד שיחייב אותך להתנהלות שוטפת מול חו"ל. בנוסף לבדיקת השוק בשלב ראשוני ביותר, חשוב להגדיר תקציב הגיוני לצורך השקעה בעסק ולאתר מקורות מימון פוטנציאליים בהתאם למגבלות הקיימות בשטח. כדאי להצטייד באנשי מקצוע מתמחים בתחומם כמו יועץ משפטי מסחרי ומשרד חשבונאות שיאפשר לך ראש שקט בכל הקשור לנושאים הפיננסיים במסגרת פעילות העסק. גם אם את מגיעה עם כמה לקוחות שעבדת מולן בעבר, תידרשי לפעילות נטוורקינג ענפה ולבחינת הצעות
מכרזים ממשלתיים רלוונטיים לצורך הרחבת קהל הלקוחות ופיתוח העסק.
לשלב בין דרישות הקריירה החדשה לדרישות המשפחתיות
כפי שמובן, הקמה וניהול של עסק משלכן כרוכים במחויבות משמעותית ובדרישה לכוחות נפשיים ופיזיים. כאשר יש בעל וילדים בתמונה, מדובר במצבים מתמשכים של ג'יגלינג בין הקריירה והמחויבות המשפחתית. כדי לשרוד בסיטואציה זו לאורך זמן ולהצליח בשני המישורים, חשוב להכיר את המגבלות הכרוכות בהיותכן אנושיות ולקבל את אלו בהבנה. כמנהלות לעסק משלכן, חשוב להגדיר מראש את שעות הפעילות המוקדשות לעסק ולוודא כי שעות הנוכחות בבית תיפגענה כמה שפחות ורק במקרים שבאמת מצדיקים זאת. ובאם מדובר בעסק מהבית, ההפרדה בין העבודה והמשפחה קשה עוד יותר מכיוון שהמשרד נמצא בתוך המגרש הביתי. במקרה כזה כדאי להקצות שטח ייעודי מופרד מיתר החדרים לטובת העסק ולא שיהיה במרכז העניינים בבית לצד המשחקים והפינות ההומות ביותר בבית. בחלק מהמקרים כדאי גם לשקול להשקיע במשרד חיצוני לצורך קבלת לקוחות במקום ייצוגי ואפשרות ליהנות מהפרדה טוטאלית בין העסק והבית.