קצת קשה לדמיין את החיים בלי המוצץ, אותו פתרון פשוט ופרקטי שמרגיע את הילד ומשפר את איכות השינה שלו (ושלנו). עם זאת, ברור שלכל ילד יש צרכים שונים, ולכל גיל יתאים פתרון מעט שונה. אם כן, לפני שאת מצטיידת במוצצים מכל הצבעים והגדלים, כדאי להבין מה האפשרויות שלך ואיך באמת בוחרים את הפתרון האידאלי.
לפני הכול: הגיל המתאים
באופן כללי ניתן לתת
מוצץ לתינוק כבר בראשית הדרך, ועל פי המלצות רצוי להתחיל בערך בגיל 3 שבועות. בשלב הזה שגרת האוכל וההנקה יציבה יחסית, וגם השימוש במוצץ נעשה נוח ופשוט יותר. עם זאת, יש כאמור סוגים שונים של מוצצים המותאמים לילדים בגילאים שונים, ולכן חשוב להבין איך בוחרים מוצץ נכון ואיך מרגילים את הילד לפתרון ההרגעה המופלא הזה.
בטיחות המוצץ היא החשובה ביותר
בכל הקשור לילדים שלנו, בטיחות היא נושא שאף אחד לא מוכן להתפשר עליו, והכלל הזה נכון במיוחד כשמדובר במוצץ. אז איך תדעי שהמוצץ שאת בוחרת בטיחותי? בתור התחלה כדאי לוודא שהוא עומד בתקנים המחמירים ביותר (האירופאי או הישראלי), וכן רצוי להבטיח מוצץ המורכב מחתיכה אחת שהתינוק יתקשה לפרק או למשוך. בקיצור, עמידות היא מילת המפתח.
מוצץ המתאים למבנה הפה והלסת
אחד הפתרונות המרכזיים והחשובים ביותר הוא מוצץ אורתודנטי, אשר למעשה מותאם למבנה הפה של הילד ואידאלי גם לשלב שבו השיניים מתחילות לצמוח. למוצצים האלה יש מגוון רחב של פטמות בגדלים שונים ומגוונים, מה שאומר שתצטרכי לקבוע את המידה המתאימה ולבחור מוצץ שמתאים לתינוק. עם המוצץ הזה יוכל הפעוט להישאר גם בהמשך, שכן ההמלצה היא להישאר עם מוצץ קטן יחסית עד לגמילה (שתגיע בערך בגיל 3).
צורת המוצץ: עיגול שלם או חצי?
כולנו מכירים את המוצץ הקלאסי והפשוט שהיה לרובנו במהלך הילדות. זהו המוצץ העגול שנחשב לגדול למדי. הגודל הזה מחייב בדיקה מדוקדקת שתבטיח פטמה בגודל נכון כדי למנוע חנק. במקום העיגול השלם אפשר לעבור למוצץ חצי, הפופולרי יותר היום. תוכלי לבחור בין מוצץ סיליקון – הפתרון הנפוץ יותר היום וזה שנחשב לעמיד ואיכותי יותר, לבין מוצץ לטקס רך שאולי מועדף על ידי חלק מהקטנטנים ביותר, אבל הוא עמיד פחות. אם תעצרי לרגע כדי להבין את סוגי המוצצים, את ההבדלים ביניהם ואת הכללים החשובים לבחירת פתרון ההרגעה המושלם לתינוק שלך, תוכלי להבטיח לו הגנה מלאה וליהנות מתינוק שליו ורגוע הרבה יותר.