סקר חדש מגלה ממצאים מרתקים על דעותיהן של הנשים הגרושות בישראל. מסתבר כי 54% מקרב המשתתפות בסקר, לא רוצות להינשא בשנית וכי 22% מהגרושות עד גיל 44, העידו שהחליפו שישה בני זוג ומעלה לפני הנישואין ואף סברו כי מציאות החיים של גרושה כרוכה בחילופי בני זוג רבים. הסקר נערך לאחרונה, באמצעות מכון המחקר KDM, בראשותה של ד"ר מלי קדם, בהשתתפות כ- 300 מרואיינות גרושות אלמנות ופרודות בגילאי 22 ועד 65 שהיו נשואות בעבר ביוזמת חברת גלקסו סמית קליין (GSK) יצרנית החיסון סרווריקס המיועד למניעת סרטן צוואר הרחם בקרב נערות ונשים בגילאי 10 עד 45.
המשתתפות בסקר נשאלו מספר שאלות לגבי מערכות היחסים שלהן עם בני זוג, אשר רלוונטיות לסגנון חיים שעלול להגביר את הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם הנגרם כתוצאה מנגיף הפפילומה האנושי. חשוב לדעת כי כל אישה הפעילה מינית, עלולה להידבק בנגיף אשר מועבר בדרך כלל בעת קיום יחסי מין. הנגיף נישא על ידי הגבר, עלול להשפיע על התאים ברקמה של צוואר הרחם ועלול לגרום להתפתחות לסרטן.
מודעות גבוהה ביותר לקיומו של נגיף הפפילומה אחת השאלות בסקר אשר בדקה את רמת המודעות לנושא של נגיף הפפילומה בקרב הנשים הגרושות גילתה כי 88% מהן שמעו על הנגיף, בקרב הנשים עד גיל 44 עלתה רמת המודעות לכדי כ- 90% לעומת ירידה קלה בקרב בנות 45 ומעלה שהשתתפו בסקר, כאשר כ- 87% מהן העידו כי הן מודעות לקיומו של הנגיף. כאשר נבדקה רמת המודעות בהתייחס למקום המגורים, הסתבר כי קיימים הבדלים מובהקים בין האזורים השונים בארץ ונימצא כי בנגב ובשפלה 25% מהנשים השיבו כי הן לא שמעו על הנגיף. ההבדל מובהק מול תל אביב והפרברים, חיפה והצפון שם 9% מהנשים לא שמעו על הנגיף, ו- 8% מהנשים בשרון שלא שמעו על כך.
בין היתר נשאלו הנשים בסקר אשר נערך כאמור ביוזמת יצרנית החיסון סרווריקס, המיועד לחיסון נערות ונשים בגילאי 10 עד 45, לגבי תקופת הגירושין שלהן והתגלה במסגרת הסקר כי 77% מהנשים מצויות 5 שנים או יותר לאחר הגירושים, 14% מצויות שנתיים עד חמש, ו- 9% עד שנתיים לאחר הגירושים.
38% מהגרושות עד גיל 44 סבורות כי המציאות כרוכה בחילופי בני זוג רבים במטרה לבדוק את נושא חילופי בני זוג במהלך השנים לאחר הגירושין נשאלו הנשים שהשתתפו בסקר, האם הן סבורות שמציאות חייהן של גרושות אלמנות או פרודות כרוכה בחילופים רבים של בני זוג. על שאלה זו ענו בכנות למעלה משליש (38%) מהנשים מתחת לגיל 44 כי הן סבורות כי מציאות חייהן של גרושות אלמנות ופרודות כרוכה בחילופים רבים של בני זוג. בהשוואה לנשים בגיל 45 ומעלה שרק 24% מתוכן סברו כי מציאות חייהן של גרושות אלמנות ופרודות כרוכה בחילופי בני זוג רבים.
22% מהישראליות הגרושות עד גיל 44 החליפו שישה ומעלה בני זוג לפני הנישואין המשתתפות בסקר אף התבקשו להעריך כמה בני זוג היו להן לפני הנישואים. 22% מהנשים עד גיל 44 ציינו כי לפני הנישואים היו להן למעלה משישה בני זוג, הבדל מובהק ניכר בקרב נשים מעל גיל 45 שרק 10% ציינו כי היה להן למעלה משישה בני זוג. בקרב כלל המשתתפות בסקר נמצא כי 13% מהנשים ציינו מעל שישה בני זוג לפני הנשואים, 31% בין שניים לחמישה, ו-50% בן זוג אחד בלבד.
בגידה היא הסיבה לגירושין ב- 70% מהמקרים NG> כאשר נשאלו הנשים האם במהלך הנישואים לאחד מבני הזוג היו מערכות יחסים נוספות, השיבו 25% מהמשתתפות בסקר כי לאחד מבני הזוג היו מערכות יחסים נוספות, ו-5% ציינו כי אינן יודעות אם היו מערכות יחסים נוספות. וכאשר נשאלו האם בגידה היא הסיבה לגירושין או לפרידה, ציינו 25% מהנשים לאחד מבני הזוג היו מערכות יחסים נוספות. כאשר נשאלו הנשים שציינו כי לאחד מבני הזוג היו מערכות יחסים נוספות, האם בגידה היא הסיבה לגירושים, 70% ציינו כי הבגידה היא הסיבה לגירושין, 24% ציינו כי זו הייתה הסיבה היחידה לגירושין, ו-46% ציינו כי זו הייתה אחת הסיבות לגירושין.
גם נושא יחסי המין נבדק במסגרת הסקר אשר נערך כאמור ביוזמת חברת גלקסו סמית קליין,יצרנית החיסון, סרווריקס, במסגרתו נשאלו הנשים האם חוסר שביעות רצון מיחסי מין הוא הסיבה לגירושין או לפרידה. מניתוח התשובות של המשתתפות התגלה כי אף אחת מהנשים בסקר לא ציינה כי הסיבה היחידה לגירושים היא אי שביעות רצון מיחסי מין, 24% מהנשים ציינו אי שביעות רצון מיחסי מין כאחת מהסיבות לגירושים, 71% מהנשים ציינו כי חוסר שביעות רצון מיחסי מין אינו הסיבה לגירושים או פרידה.
54% מהגרושות בישראל לא רוצות להינשא בשנית נתון מרתק שעלה מן הסקר, גילה כי מרבית הגרושות הישראליות אינן רוצות להינשא שוב. 54% ציינו כי אינן רוצות להינשא בשנית, 32% מהן ישקלו זאת רק אם יגיע מישהו מיוחד לחייהן ואילו 12% ציינו כי הן מייחסות חשיבות גדולה לנושא הזוגיות ועל כן הן רוצות להינשא בשנית. כאשר הוצלבו התשובות עם התפלגות הגיל הסתבר כי 62% מהנשים מעל גיל 45 סבורות כי לא יינשאו. רק 8% מהנשים מעל גיל 45 השיבו שיינשאו ו-30% השיבו שאולי. התפלגות הנשים עד גיל 44 שונה בצורה מובהקת מהתפלגותן של הנשים מעל גיל 45. 22% השיבו באופן חיובי, 41% סבורות כי אם יגיע משהו מיחד לחייהן ישקלו ו- 35% סבורות שלא. עוד נתון מעניין העולה מן הסקר הוא שנשות ירושלים מאמינות בזוגיות יותר מהתל אביביות, 35% מהנשים באזור ירושלים סבורות כי יינשאו בשנית לעומת רק 7% מהתל אביביות.
בין היתר נשאלו הנשים הגרושות לגבי נכונותן להתחסן בחיסון הזמין כנגד סרטן צוואר הרחם המיועד לנשים עד גיל 45. הסתבר כי 58% מכלל הנשים הגרושות שהשתתפו בסקר ומהוות מדגם של אוכלוסיית הגרושות בישראל השיבו כי הן סבורות כי יתחסנו כנגד סרטן צואר הרחם, לעומת 30% שציינו כי הן סבורות כי לא.
הסקר נערך כאמור לאחרונה, באמצעות מכון המחקר KDM, בראשותה של ד"ר מלי קדם, בהשתתפות כ- 300 מרואיינות גרושות אלמנות ופרודות בגילאי 22 ועד 65 שהיו נשואות בעבר, אשר נדגמו מתוך מדגם כלל ארצי מייצג של יהודיות בקבוצות גיל אילו, ביוזמת חברת גלקסו סמית קליין (GSK) יצרנית החיסון סרווריקס, למניעת סרטן צוואר הרחם בקרב נערות ונשים בגילאי 10 עד 45.
החברה ממליצה לציבור הנשים כי במקביל לשימוש בחיסון למניעת סרטן צוואר הרחם, יש להתמיד בבדיקות פאפ (משטח צוואר הרחם) תקופתיות, אחת לשנה לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם. כמו כן מומלץ לקיים יחסי מין מוגנים באמצעות שימוש בקונדום להפחתת הסיכון להידבקות בנגיף הפפילומה האנושי ונגיף האיידס.
|