איך החלטת לכתוב ספר בישול? הספר התבשל (תרתי משמע) אצלי בראש ובמטבחי במשך 15 שנה. בגיל 40 עזבנו קיבוץ יחד עם 4 ילדינו והייתי צריכה ללמוד ולהכין ארוחות למשפחה שעד אז הייתה רגילה לאכול בחדר האוכל.
הידע הקולינרי שלי הסתכם בחביתה, סלט, שניצל ופירה. זה אמנם אוכל טעים שילדים אוהבים לאכול אבל, כמה זמן אפשר לאכול אותו דבר.
מהר מאד התחלתי ללקט מחברות ובנות משפחה מתכונים מהירים ופשוטים כדי להאכיל את משפחתי והכל כמובן תוך כדי עבודה במשרה מלאה בתחום המחשבים. משך השנים הצטברו אצלי מתכונים כאלו וחברות היו מתקשרות אלי ומבקשות "עזרה ראשונה" במטבח. נתתי בכיף והתלוצצתי שאני אוציא ספר מתכונים ואקרא לו "בישול בהישרדות".
בדצמבר 2007 הייתי אצל מתקשרת ולפתע היא שואלת אותי "מה עם הספר שאת כותבת?" נשארתי בהלם וסיפרתי לה על הרעיון שיושב לי בראש כבר 15 שנה ולא יצא לפועל. היא אמרה לי שעוד באותו ערב, אחרי שאגיע הביתה, שאתחיל לכתוב אותו. לשאלתה מתי הספר יהיה מוכן עניתי לה בטבעיות ב-2/4/08 יום הולדתו של אהרון בעלי. (משהו כמו 4 חודשים !).
באותה נקודת זמן לא היה לי שמץ של מושג איך עושים פרויקט כזה. הגעתי הביתה ובאותו ערב (חג המולד, 24/12/07) התיישבתי מול המחשב וכתבתי מהזיכרון את 15 המתכונים הראשונים. המשכתי לאסוף את כל מה שבישלתי בהצלחה באותן שנים. בין המתכונים היו הרבה מתכונים של הסבתות ז"ל וכמובן של אמא שלי ואחותי שהן בשלניות רציניות.
בתיקשור קבלנו שהתמונות בספר תהיינה של פרחים וכך, צרפתי את הילה בתי הצלמת למבצע. יחד עם שתי חברות הכנו סידורי פרחים ייחודיים לכל מתכון ובשלושה ימי צילומים הילה הכינה תמונות ל-64 המתכונים שבספר.
במקביל לכתיבת המתכונים וצילומם בררתי ולמדתי כיצד מוציאים ספר לאור ובחרתי להוציא אותו לאור בהוצאה עצמית. פגשתי מעצבת גרפית מחוננת שהתלהבה ונכנסה לראש שלנו ועיצבה את הספר לחגיגת מתכונים ופרח
ים.
הזמן תקתק הניצוח על הפרויקט התקדם וב-2/4/08 ביום ההולדת של אהרון קיבלתי מהדפוס את העותק הראשון של הספר.
מה הייחודיות של זר של מתכונים?
"הספר נותן תשובה לכל מי שרוצה להכין ארוחה טעימה בזמן קצר עם מוצרים שתמיד שיש בבית או בחנות הקרובה. הקפדתי להשתמש במינימום כלים ואביזרים כדי שיהיו כמה שפחות כלים לרחוץ אחרי. ייחוד נוסף הוא הפורמט של הספר שעוצב כספר מתנה עם סרטי משי וצילומי פרחים. אפשר להעמיד את הספר כמו לוח שנה על השיש, כדי שיהיה נוח לקריאה בזמן הבישול וגם קישוט במטבח".
למי מיועד הספר זר של מתכונים?
"בגלל הפשטות והקלות של המתכונים הספר טוב לילדים, סטודנטים ועקרי/ות בית מתחילים/ות".
תגובות שקיבלת על הספר...
"הרבה טלפונים מנשים צעירות שאוהבות את המתכונים ואת הקלות שבהכנתם".
טיפים לבישול לאנשים שלא אוהבים לבזבז זמן במטבח
"להכין הכל באותו סיר או כלי כדי לחסוך זמן בניקיון שאחרי. להשתמש במיקרוגל כדי לקצר את זמן הבישול".
מאכל אהוב עליך...
"קציפת תפוזים. זהו מתכון שאכלתי בתור ילדה עוד לפני שהמציאו את המילה מוס. הוא בריא כי הוא ללא ביצים וללא שמנת מתוקה".
המטבח עבורך הוא..."המינימום ההכרחי.אני מאד, מאד אוהבת לאכול את מה שאחרים מבשלים".
הכיף שלך...
"לפגוש אנשים ולעזור להם במה שאני יכולה. ככה אני מרגישה שעשיתי עם הספר, ברגע שריכזתי אוסף של מתכונים שימושיים ליום יום". בעקבות הוצאת הספר שלי נפתחה לי אפשרות נוספת לעזור לאנשים ע"י הוצאת ספרים לאחרים המבקשים להוציא ספרי מתכונים, סיפורי משפחה, שירים, וכד'".
החלום שלך...
"לטייל בעולם לפגוש אנשים ומאכלים חדשים".
משהו שלא יודעים עליך...
"שאני גם מציירת"
ספר מומלץ...
"הספר: לאכול, להתפלל לאהוב".
מוטו לחיים...
"אל תיתן למי שאתה להפריע לך להיות, מי שאתה יכול להיות".
___________________
עפרה לוצקי, נייד: 050-4481422, מייל: [email protected]