|
|
|
|
  |
|
|
|
|
|
  |
|
|
|
סיגר חצילים ועגבניות מקורמלות עם מטבל יוגורט עירית, מתכון של השף סהר רפאל
|
|
מאת: באדיבות "כרמים" במושב סגולה |
04/04/2011 |
|
|
באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה
חומרים לכ-10 סיגרים 10 יח' דפי סיגר 2 חצילים בינוניים 5 עגבניות בינוניות ובשרניות 3 שני שום כתושות 1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק 10 עלי אורגנו טרי 5 עלי בזיליקום קצוצים דק 50 מ"ל שמן זית מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה
קליית החצילים: קולים את החצילים על גריל או על כירת גז עד להתרככות החציל (בעיקר הצוואר). חשוב לחרוץ שני חריצים קטנים על כל חציל בכדי למנוע התפוצצות של החצילים. עגבניות מקורמלות: את העגבניות מחלקים לרבעים ומסלקים את הגרעינים. משרים את רבעי העגבניות בשמן זית ומעט סוכר לחצי שעה. מחממים תנור ל°170, מסדרים את העגבניות על מגש עם נייר אפייה, ואופים בתנור עד לקבלת צבע אדום עז וקצוות מקורמלים (במשך כחצי שעה). המשך הקרמול: מסירים את קליפת החציל ואת ראשו - כך שנשאר רק בשרו הקלוי. קוצצים את בשר החציל גס ואת העגבניות המקורמלות. מערבבים ביחד עם עשבי התיבול והשום, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. הכנת וטיגון הסיגר: מערבבים עם קמח ומעט מים עד לקבלת בלילה סמיכה שתשמש כדבק טבעי לעלי הסיגר. על משטח עבודה מניחים עלה סיגר ובשלישו התחתון מסדרים כף וחצי מתערובת המילוי לרוחב עלה הסיגר. יש להשאיר מרווח מחלקו התחתון ומשני צדדיו של עלה הסיגר. מכסים את המילוי עם חלקו התחתון של עלה הסיגר ומהדקים: הקפידו שהמילוי לא יצא מהצדדים! מקפלים את השוליים בצדדיו של עלה הסיגר על החלק שקיפלנו קודם, ומושכים את האזור המקופל ואת חלקו העליון של עלה הסיגר בעזרת תערובת הדבק שהכנו מקודם. מגלגלים את עלה הסיגר עד לקבלת סיגר מהודק היטב. את הסיגרים מטגנים בשמן עמוק המגיע לטמפ' של °180 - עד לקבלת צבע זהוב. לאחר מכן מספיגים את השמן בעזרת נייר סופג ומגישים לצד המטבל.
הכנת המטבל: מערבבים את היוגורט, העירית, הטבסקו והפפריקה, ומטבלים במלח לפי הטעם.
|
|
|
|
הוסיפי תגובה
שלחי לחברה
גירסה להדפסה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
  |
|
|
|
");
");
|