חומרים לריזוטו
½ ק"ג ריזוטו
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גרם פטריות שמפיניון קצוץ דק
5 שיני שום קצוצים דק
½ כפית תימין קצוץ
½ כפית אורגנו קצוץ
200 מ"ל יין לבן
מ"ל שמן זית
50 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
200 גרם פרמזן
חומרים לציפוי
2 ביצים
200 גרם פירורי לחם
30 מקלות קינמון
הכנת הריזוטו
2 ליטר מים
ציר ירקות מבעבע
(גזר/בצל/שורש סלרי/כרישה /שורש פטרוזיליה)
1 עלה דפנה, פלפל אנגלי
לבשל 20 דקות
הכנת הרוטב
ממיסים חמאה בשמן זית
מאדים את השום/בצל/פטריות
מוסיפים את הריזוטו ומטגנים
מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הרוטב
מוסיפים את כל התבלינים היבשים
מוסיפים מצקת קטנה של ציר בכל פעם
מצמצמים את הרוטב - עד שהריזוטו מגיע לרמת אלדנטה
מערבבים עם הפרמז'ן ומקררים
הרכבת המנה
מגלגלים את הריזוטו לצורה של כדור
נועצים במרכז הכדור מקל קינמון ומעבירים לקירור
טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם
מטגנים בשמן עמוק
מגישים בלוויית רוטב הפסטו