חומרים (ל-4 סועדים)
4 נתחי פילה עגל ללא שומן, חתוכים. (200 גרם כל מנה)
4 חצילים
שמן זית לטיגון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס עדין
חומרים לרוטב היין
1/2 בקבוק יין אדום יבש
5 כפות דבש תמרים
3 ענפי טרגון
3 שיני שום
1/4 כוס שמן סומסום
מלח פלפל
אופן הכנה
על אש גלויה שורפים את החציל עד שהוא רך ומקלפים ומנסים לשמור על ליבתו בשלמותה, רק מסננים מהנוזלים, ממליחים ומפלפלים
על מחבת פסים מחממים את השמן זית. את פילה העגל מגלגלים במלח ים והפלפל שחור וצורבים כ- 25 שניות מכל צד
הכנת הרוטב
את כלל המרכיבים מניחים בתוך סיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהכמות הצטמצמה בשני שליש.
*טיפ – ניתן לשמור את רוטב היין במקרר ולחממו שוב לפי הכמות הרצויה
בניית המנה
על צלחת גדולה מניחים במרכזה את ליבת החציל ועליה מניחים מניפה מפילה העגל.
מזליפים מרוטב היין מסביב ועל המנה עצמה, מעטרים ברצועות בצל ירוק ורצועות סלק.
*טיפ – מנה זו אינה בעלת קלוריות מרובות וכמעט ללא פחמימות
____________
באדיבות טיב-טעם