יום שבת הוא יום המנוחה של מרבית האזרחים במדינת ישראל ואחת הדרכים הטובות ביותר לפנק את האישה, הבעל והילדים היא בארוחת בוקר מושקעת. רבים חוששים לקחת על עצמם את אתגר ארוחת הבוקר משום המחשבה שזה יעלה להם בשעות עבודה רבות ומאמץ ניכר, אך לא כך הדבר. במאמר זה נספק לכם המלצות על מתכונים מיוחדים ומעוררי תאבון שמיועדים לארוחת הבוקר.
ארוחת הבוקר המושלמת ליום שבת
בבוקר של יום שבת יש נטייה להתפנק ולהישאר במיטה עוד כמה שעות ולכם ניתנת האפשרות לפנק את כל בני הבית בארוחת בוקר ברמה של מסעדה או בית מלון. הכינו עצמכם לקראת האתגר הפשוט וקבלו מתכונים טעימים להפליא ואולי החשוב ביותר, לא מסובכים.
בורקס גבינה – רבים נוטים לחשוב (ולא בצדק) כי הכנת בורקסים היא משימה מורכבת שהדרך הנכונה ביותר להתמודד איתה היא קנייה של בורקסים מוכנים לחימום בסופרמרקט או במכולת. שימו לב כי להבדיל מהסברה הרווחת, הכנת בורקס היא משימה יחסית פשוטה וכך היא מתנהלת: 800 גרם של בצק עלים אותו תחתכו לריבועים בגודל של 10X 10. חצי חבילת גבינה, 2 כפות גבינה לבנה, 100 ג' בולגרית רכה, ביצה, כף קמח לבן, חצי כוס זיתים (אופציה לא חייב) חלמון ביצה ושומשום. את כל החומרים למילוי ערבבו בקערה (פרט לשומשום). מלאו כל ריבוע במילוי וסגרו אותו למשולש, הניחו בתבנית ולתנור לכ- 20 דקות.
תוך 10 דקות הכנה בלבד ו- 20 דקות לכל היותר בתנור, יש לכם בורקסים טעימים וכמובן שאתם יכולים להכין ביצים קשות, סלט ירקות, חמוצים ומיץ תפוזים על מנת להגיש את אותה ארוחת הבוקר מפנ
קת ולראות את החיוך מתפשט על שפתותיהם של בני הבית.
חביתה משודרגת – אם עדיין לא הכנתם אומלט מושקע של פטריות, נקניקיות צ'וריסו ובצל, הגיע הזמן לעשות זאת.. המרכיבים הם 3 ביצים (L), מלח, פלפל שחור, כף שמן זית. שפכו את השמן למחבת חמה. בינתים ערבבו את הביצים עם המלח והפלפל, שפכו את הבלילה למחבת המחוממת וטגנו אותה עד אותו הרגע בו אתם מזהים כי הבלילה מצידה העליון יציבה. הורידו את המחבת מהאש, פזרו את המילוי על גבי החביתה והחזירו את המחבת לאש לדקה נוספת לאחר שגלגלתם את החביתה עם המלית.
הכנת המילוי של נקניקיית הצ'וריסו תיעשה בדרך הבאה: 120 ג' פרוס, חצי בצל פרוס דק, 5-7 פטריות שמפיניון פרוסות לחתיכות וכף פטרוזיליה. טגנו במחבת את הנקניקיות והוציאו אותן לאחר שהם יקבלו גוון חום שחום. טגנו בצל עד שהוא יהיה בגוון זהוב באותו המחבת שטיגנתם את הנקניקיות, הוסיפו את הפטריות, טגנו כדקה והוסיפו את הנקניקיות והפטרוזיליה לדקה נוספת.
סלט שכולם אוהבים – סלט פסטה מקורי טעים ומזין. מרכיבים: חבילת רביולי במילוי גבינות, כ- 15 עגבניות שרי, פלפל צהוב חתוך לקוביות, 2 כפות זיתים שחורים קצוצים, 2 כפות שמן זית טהור, מיץ לימון (כף), מלח פלפל. הכינו את הרביולי והניחו עליו את הירקות החתוכים ומתובלים במלח פלפל ושמן זית. פשוט, מהיר וטעים.
לסיכום, עכשיו שיש לכם את המתכון המושלם אתם מוזמנים לפנק את כל בני המשפחה ביום שבת בבוקר.