ואפל בלגי נקרא בבלגיה "גופר" ונחשב למאכל לאומי. גם בישראל הוא זוכה להצלחה, בעיקר כי מדובר על קינוח מושלם שיכול לשמש אפילו בתור ארוחת בוקר לשבת או ימי חופש עם הילדים. הבעיה היא שרובנו מכירים רק את הגרסאות הלא מוצלחות של ואפל בלגי. אלו גרסאות נפוצות בדוכני מזון מהיר ורשתות שמנסות לחסוך בחומרי גלם. האלטרנטיבה היא להכין את הואפל לבד או לפחות לנסות גרסאות מלוחות או מושקעות מבצק שמרים.
היום אפשר לקפוץ לכל
חנות מוצרי חשמל ולרכוש מכשיר ביתי להכנת ואפל בלגי. בעלות של כמה מאות שקלים בלבד תקבלו מכשיר אמין שישמש אתכם לאורך שנים, או לחילופין תפתיעו חברים ובני משפחה עם מתנה מקורית. המכשיר מגיע עם הוראות הכנה מיוחדות והוא לא דורש ניסיון באפייה ובישול. גם טבח חובב ישמח לנסות את המכשיר הזה כדי לשדרג את החוויה הבלגית.
מתכון מומלץ להכנת ואפל בלגי
המתכון של ואפל בלגי טעים, זמין ומתוק פשוט מכפי שאתם חושבים. מוצרי ההכנה כוללים כוס קמח, כפית אבקת אפייה, שתי כפות סוכר, ביצה, כף שמן, כפית תמצית וניל ושלושת רבעי כוס חלב. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומוסיפים את הביצה, שמן, תמצית וניל וחלב. את השלבים האלה אפשר גם לעשות עם הילדים ואולי גם להרשות להם להשתולל קצת עם המרכיבים.
בשלב הבא טורפים את הכל במטרפה ידנית עד שמגיעים למצב של בלילה סמיכה. מוזגים בכל פעם כמות שתכסה את הגבעות הקטנות בתוך מכשיר חשמלי להכנת ואפל בלגי, סוגרים את המכסה וממתינים לפי כמות השניות המומלצת על ידי היצרן. היתרון הוא שאין צורך להפוך את הואפל על מנת לאפ
ות אותו היטב משני הצדדים. המכשירים בטיחותיים מאוד לשימוש והם לא דורשים תחזוקה מיוחדת. הוראות ההפעלה של היצרן ילוו אתכם מהצעד הראשון ועד שתגישו את הואפל לשולחן.
מתכון עם בצק שמרים ושימוש בתוספות
מי שרוצה להרים את הרף ולנסות להכין ואפל בלגי עם בצק שמרים צריכה לבחור מתכון אחר. גרסת השמרים מתאפיינת בכך שהיא תפוחה ואוורירית, אך המשמעות היא שנדרש זמן להתפחה. מומלץ להכין את הבלילה מראש כדי לחסוך זמן ולשמור אותה במקרר לאורך הלילה. המרכיבים הם כוס וחצי של חלב חם, 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות, שתי ביצים, 2 כוסות קמח שמרים, 2 כפיות שמרים יבשים, 2 כפות סוכר וחצי כפית מלח.
מערבבים את החלב החם עם החמאה עד שהיא נמסה והתערובת פושרת. מוסיפים את הביצים, טורפים היטב ובמקביל מניחים בקערה אחרת את הקמח, הסוכר והמלח. יוצקים את התערובת הנוזלית וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה לגמרי. מכסים את הקערה ומניחים בניילון נצמד עד שהבלילה מכפילה את נפחה. גם כאן מחממים את מכשיר הואפל ומכינים לפי הוראות היצרן.
הסוד של ואפל בלגי מפנק הוא כמובן התוספות. לא משנה איזה מתכון אתם בוחרים להכין, כדאי להשקיע בתוספות ולהשאיר את האורחים עם טעם של עוד. התוספות הקלאסיות הן גבינות, קצפות, קרמים, גלידות, פירות, רטבים מתוקים ועוד. את התוספות ניתן להכין בנפרד או לרכוש מוכן. גם תוספות מלוחות יכולות לשדרג את הואפל, בעיקר כי התפקיד שלהן הוא לשבור את הטעם המתוק שמשתלט על הפה.