העולם הקולינרי הפך בשנים האחרונות לעשיר מאוד ומגוון מאוד, כשלארץ הגיעו שלל טעמים חדשים וגם לא מעט שיטות הכנת אוכל שלא הכרנו עד כה. עבור מי שהמטבח מהווה ממילא ממלכה קסומה, שפע האפשרויות החדשות מצית את הדמיון ומעורר התרגשות אמיתית, ואין כמו סדנת אוכל ובישול כדי להפוך את ההתרגשות והדמיון ליכולות גבוהות יותר ולמאכלים שירשימו את החברים והמכרים. גם עבור מי שקצת משתעמם מהמלאי הקיים, ההשתתפות באחת מאותן סדנאות אוכל ובישול רבות ומגוונות היא חוויה מומלצת, שכן סדנה שכזו תחזיר לו את הברק לעיניים ואת חדוות הכנת האוכל.
אסייתי, מקסיקני או איטלקי?
המטבח האסייתי חושף בפנינו תבלינים חדשים ושיטות הכנה מפתיעות ובעיקר מפגיש אותנו עם טעמים מרתקים. בין המטעמים שכדאי ללמוד להכין: סלט טופו צרוב (ובאופן כללי כדאי ללמוד לעבוד עם חומר הגלם הבריא והעשיר בערכים תזונתיים), ספרינג רול תאילנדי, באן מאודה (באופן כללי אידוי ממצה את הטעמים ונחשב בריא מאוד וכדאי ללמוד את הטכניקה) וגם קינוחים יוצאי דופן על בסיס קוקוס ועוד.
המטבח המקסיקני מתאים לחובבי סדנאות הבישול הפיקנטיות ולמי שאוהב את המחבת לוהטת. בין השאר תוכלו להפוך לאשפי צ'ורוס (ובכלל לשלוט בעבודה עם בצק רבוך), להכין נאצ'וס עם שלל מטבלים (גווקאמולי, פריחולס, סלסה ועוד), להכיר רטבים פרואניים ועוד.
את המטבח האיטלקי לכאורה כולנו מכירים, ואפילו שולטים בהכנת מנות שונות המגיעות מארץ המגף – אבל אם אתם עדיין לא אמונים על אפיית פוקאצ'ות, על הכנת פסטה טרייה בצ
ורות שונות כולל רביולי וניוקי, וכמובן על יצירת קינוחים בטכניקות שונות, סדנת אוכל ובישול איטלקי היא אופציה מתגמלת מאוד וגם טעימה להפליא.
באופן כללי המגוון הרחב של סדנאות אוכל ובישול מבטיח לכל אחת וכל אחת סדנא בדיוק לטעמו.
סדנאות אוכל ובישול – רק בהרכב מצומצם
בין אם בחרתם בסדנת אוכל ובישול שתהפוך אתכם לאופים מדופלמים, בין אם על הפרק סדנה המלמדת איך אפשר להכין גלידה נהדרת בבית, בין אם בחרתם בסדנה שמתמקדת בבישול חורפי עשיר, סמיך ומחמם לב ובין אם בחרתם בסדנא שמלמדת את רזי מטבח מסוים (מקסיקני/ צרפתי/ אסייתי וכו') – חשוב לוודא שמדובר בסדנא שמתבצעת בהרכב מצומצם.
הסיבה לכך פשוטה: על-מנת שכל אחת מאותן
סדנאות אוכל ובישול יניבו לכם תועלת אמיתית, נדרשת לא רק התנסות בעצמכם אלא יש צורך גם בליווי צמוד של השף שמעביר את הסדנא, שיוכל לעזור לכם במקומות שבהם אתם מתקשים, ללטש יחד אתכם את הטכניקה שלכם, לתת דגשים אישיים וכו' – וכל אלה אפשריים כמובן רק כשמדובר על קבוצות של לא יותר מ-12-16 איש.
דרך מומלצת במיוחד לנצל את כל אותן סדנאות אוכל ובישול היא להגיע אליהן בקבוצה מגובשת מראש (למשל צוות עובדים או משפחה מורחבת). במקרים אלה בנוסף לרווח הקולינרי המשמעותי, ישנה גם החוויה המשותפת והמגבשת.