אם תשאלו אנשים מהו מתכון בשבילם, לכל אחד תהיה תשובה שונה. אחד יגיד שמתכונים בשבילו זה אפיית דברים מתוקים, השני יגיד שהוא דווקא מתעניין במתכוני בריאות כדי לשמור על המשקל. השלישי בכלל יגיד שהוא אוהב לבשל דברים חריפים. כל אחד וטעמו. וזה מה שעושה את עולמנו לכל כך נפלא, ריבוי התרבויות מאפשר לנו להיחשף למאכלים שונים בכל עדה. ובכל מקום.
המטבח המזרחי למשל, מקורו בארצות ערב, כמו מרוקו, תימן ואלג'יר. מאכלי המזרח מתאפיינים בעיקר בטעמם העז והתיבול הכבד. מדובר במאכלים מזרח תיכוניים אשר כוללים לרוב מאפים למיניהם מבצק פילו, בצק עלים וסולת. הקינוחים של עדה זו בכלל משגעים. הם נעשים בשימוש רב של דבש, או סילאן ותמציות מי ורדים מיוחדים. הפירות של עדות המזרח הם בעיקר תמרים, רימונים ותאנים. כבר יש לנו תאבון.
כמובן, קיימים עוד מטבחים שונים. ישנם מגוון רב של עדות, ולכל אחת יש שפע של טעמים משלו להציע. קחו לדוגמא את האוכל העשיר של המטבח האירופאי. אוכל זה כולל מטעמים כמו נקניקים מעושנים, בשרים למיניהם, דגים ופירות ים פריכים, מאכלי קתדרה עשירים במרקמם הייחודי. אומנם מאכלים אלה הם עתירי רטבים וקלוריות, אך מדי פעם מותר להתפנק. לא כולנו בדיאטה.
המתכונים יכולים להיות שונים ומגוונים. החל מסוגי בשרים שונים ועסיסיים, סלטים בכל מיני צבעים וגוונים, מאפים כמו עוגות ועוגיות, פסטה, פיצה, מתכוני דגים למיניהם, עופות, לחמים, גבינות, מרקים, אורז, תבשילי קדרה והזרועה עוד נטויה. אין סוף להפתעות הקולינריות שקיימות בעולמנו, ושוות טעימה. גם למי שרגיל לאכול אוכל מסוים, מפסיד אם לא טעם מאכלים זרים. כל מאכל מכיל קסם משלו, וחבל לפספסו על החך.
מנגד, ישנם מתכונים המתאימים לסוגי אנשים קצת שונים. למשל, מתכונים לצמחוניים, שמסרבים לאכול בשר וכל החיות האחרות למיניהם אך עדין לא ימותו מרעב כי יש מספיק אוכל אחר, ומספיק תחליפים. עניין זה כולל גם מתכונים לטבעוניים, לאנשים שאסור להם גלוטן, לסוכרתיים, מתכונים מיוחדים לילדים. לכל אוכלוסייה באשר היא, ישנו מתכון כזה או אחר שמתאים לו יותר. רק צריך לחפש, לגלות ולטעום.
למי שכמעט ולא מתעניין באוכל, "אוכל בשביל לחיות, ולא חי בשביל לאכול" מה שנקרא, עדיין יכול להתפנק
במתכונים קלים למיניהם. לא חייבים להתפוצץ, אבל לטעום פה ושם משהו מיוחד, יכול להיות חוויה שחבל לא לחוות, גם למי שלא סוגד לאוכל. מה גם שעם האוכל, בא התיאבון – כידוע. ומי שמתעקש לשמור על משקלו, עדיין יכול להרשות לעצמו לפעמים במנה מותרת. אוכל טוב יכול לעשות פלאים למצב הרוח שלנו, וחשוב לגוון בו ולא לאכול תמיד אותו דבר. הגוף שלנו זקוק לוויטמינים שונים ומזינים, שניתן למצוא אותם במאכלים כמה שיותר מגוונים. לא אמרנו שצריך להתפוצץ גם עד אפס מקום, אבל רצוי כן לגוון ולהיפתח לעוד הפתעות קולינריות. בסופו של דבר, אוכל הוא חלק מהחיים.