בניית התפריט היא הסוד להפחתת העומס לקראת החג עצמו והעלאת הסיכויים להצלחה
ולהנאה.
חשוב מאוד שמצד אחד, תגבשי תפריט של מנות שתוכלי להכין בפועל ויצאו נהדר ומצד שני,
אלה יהיו מנות חגיגיות התואמות לרוח החג וראש השנה.
לפנייך טיפים ורעיונות לבחירת המנות, שילובים מעניינים ודגשים בתפריט של פעם בשנה:
תמיד
יש פעם ראשונה? חשבי שוב
בארוחה חגיגית לא כדאי לקחת סיכונים ולנסות את מזלך ברקיחת
מנה מורכבת ומסובכת שתמיד רצית להכין, אבל לא היתה לך הזדמנות ואז לגלות שהיא לא
יצאה כצפוי ונזרקה לפח.
אם בכוונתך לחדש ולרענן את התפריט של שנים קודמות, כדאי שתתאמני על המנה לפני החג
על מנת שתצברי את הניסיון הדרוש להכנת המנה בזמן אמת.
בנוסף לכך, התייחסי לחיך המגוון של הסועדים. יש אומנם את אלה שתמיד מוכנים ואוהבים
לנסות דברים חדשים בעוד אחרים (במיוחד הילדים הבררנים בחבורה) לא יאכלו דבר אם אין
להם האפשרויות מוכרות שהם אוהבים.
סוד הקסם הוא שילוב יצירתי בין מנות מפתיעות ומרגשות כמיטב הטרנדים העכשוויים ובין
מנות מסורתיות אהובות ומוכרות ובמיוחד מנות המותאמות לילדים כמו עוף, אורז, תפוחי
אדמה.
בדקי מראש אם יש מגבלות תזונתיות רגישויות שונות והעדפות מצד הסועדים במידה ואינך
זוכרת מהם הפייבוריטים של כלל המשתתפים. שימי לב לצמחונים וטבעוניים, שומרי כשרות
וכדומה.
לשדרג את המנות המוכרות – מתכונים לראש השנה
כמובן שלא חייבים להגיש את המנות המוכרות איך שהן וניתן לבצע
שדרוגים או להגיש אותן בווריאציות בטביעת חותם ייחודית או בטוויסט אחר. אפילו אם
מדובר בשינוי הרוטב או קומבינציה חדשה עם תוספת ועיטור המנה בעשבי תיבול מרעננים.
אפשר גם לחשוב על אפשרות להעניק לסועדים את חופשה הבחירה לעצב את המנה. להגיש
בנפרד רטבים או מטבלים והסועדים יחליטו כבר כיצד לשלב בין המנות לתיבולים השונים.
ניתן גם להציע את אותה מנה בקומבינציות שונות למשל עוף ללא רוטב לצד עוף בסילאן.
למבחר מתכונים של ארוחת חג לראש השנה >>
זרימת
הסעודה יוצאת לפעולה
תכנני מבעוד מועד את התפריט מהפתיחים ועד הקינוחים וחשבי על
חיבור מעניין וייחודי כמו דבש שחוזר בכל מנה או אלמנט אחר שיאחד את התפריט להרמוני
ושלם.
בדקי שהטעמים אכן משתלבים יחדיו מבחינת ראשונות, עיקריות וקינוחים או עיקריות
והתוספות.
במקביל חשבי על המשקאות שילוו את הסעודה וכן על משקאות לא אלכוהוליים לילדים או
למי שנוהג.
להיערך
עם הקניות – לשלוט בכמויות
וודאי כמה משתתפים יגיעו לארוחת ראש השנה על מנת לתכנן את
הכמויות ולהצטייד מראש בחומרי הגלם בכמות מספקת וכן בכלים.
תזמני היטב את הכנות הבישול כולל חיתוך ירקות, פניות התנור וחשבי מתי להתחיל לעבוד
על כל מנה כך שהכל יוגש לשולחן בזמן.
מומלץ לבצע כמה שיותר הכנות מקדימות ולא להסתמך על בישול בזמן אמת תוך כדי אירוח.
זכרי שיש לפעמים הפתעות לא נעימות כמו הפסקת חשמל פתאומית שיכולות לקלקל את התזמון
והיערכי גם עם תוכנית מגירה עם מנות שהכנת מבעוד מועד והקפאת וניתן לחמם על
הכיריים לפני כניסת החג.
זכרי שגם אם את אמונה על המלאכה במטבח
את בכל זאת מעוניינת ליהנות מארוחת החג ומחברתם של בני המשפחה והמכרים המתארחים
אצלך. לכן, בני מראש ובצורה מדויקת ומוקפדת תפריט מנצח לארוחת חג טעימה שלא תשאיר
אותך עייפה וסחוטה ממאמץ למשך חג שלם.