הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
דרך חיים אוכל
 |  מנה ראשונה  |  מנה עיקרית  |  קינוחים  |  יין ואלכוהול
פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן

מתכון פילה דניס על תבשיל ירקות שורש ויין לבן של השף מיקי סויסה
כתבות נוספות
* סיגר חצילים ועגבניות
* בריאות וגורמה במנה אחת
* מתכון פילה עגל
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

רישיון עסק מזון משרד הבריאות

יש לכם כישרון אדיר וידיים טובות, וכל מה שאתם מבשלים יוצא מדהים. זו ברכה אמיתית לכם ולסועדים, משפחה וחברים כאחד.
מאת:
25/09/2024

 אבל אם אתם רוצים, ובצדק, להפוך את היכולת שלכם למשלח יד ולמקור פרנסה, דעו לכם שלא תמיד קל לקבל את האישורים הנדרשים, ובכל הנוגע לקבלת רישיון עסק מזון משרד הבריאות מציב סטנדרטים גבוהים ותובעניים במיוחד.

לא ננסה לרפות ידיכם, אלא לחדד את מחשבתכם לגבי הפעולות הנדרשות להקמה ולתפעול של עסק בעולם המזון בישראל. המחוקק חילק את סוגי רישיונות העסק בישראל לכמה קטגוריות, ולכל קטגוריה דרישות, סעיפים ותתי-סעיפים, הן ממשרד הבריאות והן ממשרד התברואה, בהתאם לאופי העסק.

תכנון מטבח נכון לקבלת רישיון לעסק

כמעט כל עסק צריך רשיונות, אך הקטגוריות השונות שהזכרנו קודם לכן מגדירות את סוגי הרשיונות הנדרשים עבור העסק שלכם, כולל בעסקי המזון. לא רק סוגים שונים של עסקים הגדיר המחוקק, אלא החוק מפרט גם סוגים שונים של עסקי מזון בתוך התחום הרחב הזה.

החוק נכנס בקפדנות ודקדקנות לפרטים הקטנים, ומגדיר כל דבר ודבר, כל פריט מזון (או קבוצת פריטים), ובעצם כל מה שצריך כדי שבעל עסק בהווה או בעתיד יוכלו להתנהל בצורה תקינה:

·         טיפול במזון מדבר על הדרך בה חותכים, פורסים, טוחנים, ואפילו מפשירים או שוטפים את המזון שאתם מתעסקים איתו.

·         יש הגדרות למזון שאינו מוכן לאכילה הדורש טיפול טרם האכילה, מזון בתפזורת, מזון ארוז מראש, ואף מזון רגיש.

·         רשימת מסמכים לצורך כניסה לתהליך הבירוקרטי של קבלת רישיון העסק בכל הנוגע לעסקי המזון, וזאת בהתאם לאופי העסק. כמו למשל רשימת סוגי המזון המיועדים לרוכלות, תרשים הנדסי מדויק של המתקן של העסק, ועוד.

·         מתקני קירור: כולל הקפדה על הפרדת המזונות בצורה שגם ריחות או זיהומים לא יעברו ביניהם במקרר, הפרדה בין מתקני קירור למזון מעובד ומזון במצב גולמי, שמירה על מרחב מספק לתנועת אוויר חופשית בין סוגי המזון.

·         מתקני חימום: מתקנים אלו צריכים (ברוכלות מזון) להיות עצמאים ולא תלויים בהפעלת מנוע המתקן עצמו, ויכללו מדחום עם חיישן שמעיד על הטמפרטורה במתקן.

החוק, כאמור, נוגע בכל הפרטים הרלוונטיים לעסקי רוכלות של מזון, ומציב סטנדרטים המשפיעים ישירות על הרישוי של העסק שלכם.

אז איך ניגשים לעניין בצורה נכונה?

לצורך קבלת רישיון עסק מזון משרד הבריאות מציב סטנדרטים, ולנו לא נותר אלא להבין אותם לעומק, ולעמוד בהם. העניין המאתגר הוא הדקויות והדיוקים, והיישום של הדרישות והתכתיבים בצורה מספקת ומלאה. אין הרבה מקום לטעויות, ולעיתים מספיק כי דבר אחד ברשימה לא היה מושלם כדי שהבקשה שלכם תידחה ולא נקבל רישיון.

הדרך הבטוחה והנכונה ביותר לגשת לעניין זה הוא בעזרת אנשי מקצוע שתפקידם הוא לקחת אתכם ואת העסק שלכם מהנקודה בה אתם נמצאים כעת, ועד להצלחה בקבלת רישיון לעסק שלכם.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים