תמיד חשבתי שהמונח "בעל בהריון"הוא מופרח, מצוץ מהאצבע, וחסר כל עמוד שדרה, עד ההריון הנוכחי שלי. מהיום הראשון שגילינו שאנחנו בהריון בעלי החל לפתח תכונות הדומות ביותר לאלו של אשה הרה ואסתכן אם אומר, אשה הרה פולניה (למרות שכל קשר בינו לבין פלונים הוא מקרי בהחלט). מסתבר שטעיתי ובגדול, וישנו קשר הדוק מאוד בין תסמיני הריון אצל האשה והתסמינים אצל הגבר.
בתחילה הייתה זו חברתי הטובה אורלי שסיפרה לי בשצף קצף ובדיווח יומיומי על התופעות המוזרות שתוקפות את בעלה לפתע, בחילות, סחרחורות, חוסר שינה ורגישות בבטן.
בהמשך גברו התופעות והפכו לעצבנות יתר, מתח, וסהרוריות. אורלי לא ידעה כיצד להתמודד עם תופעות ההריון של עצמה, והפכה למבולבלת ביותר כשנאלצה להתמודד עם תופעות ה"הריון" של בעלה.
כל סיפור שלה השאיר אותי המומה ועם שאלת השאלות, האם לבעלי יהיו "תופעות לוואי של אשה בהריון?" כמובן שהתשובה לא אחרה לבוא ומצאתי את בעלי יושב לו ורוקם לו תופעות משלו.
כמובן שלמזלי התופעות היו שונות מאלו של בעלה של אורלי, אבל בהחלט מזכירות אשה בהריון.
בתחילה, הוא סבל מעייפות בדיוק כמו שלי בחודשים הראשונים, לאחר מכן הוא החל להעיר לי על
מעשי היומיומיים כמו, "אל תשבי רגל על רגל זה לא
בריא", "תשתדלי לישון בצורה שלא תפריע לעובר", "שתית כבר שני ליטר מים היום?", "לא לשבת כשאת נוטה קדימה, תישעני אחורה, זה מוחץ את העובר" ועוד כהנה והכנה משפטים מוזרים. כשעברתי את תקופת "שגעון התפוזים" וכל היום אכלתי רק תפוזים, אני מוצאת אותו ערב אחד יושב לידי בסלון ומקלף ואוכל תפוז, דבר שנראה נורמאלי לגמרי, אבל לא לגבר שריח תפוז עשה לו מיגרנה.
לאט לאט הלכו ורבו התופעות, סרטים קיטשיים שגורמים לי לדמעות והוא מתרגש יחד איתי, ההתעניינות בהתנהגות תינוקות של אחרים, ולפתע מצאתי אותו שואל אותי בערך פעם בשעה, "האם את מרגישה תנועות?", "האם היא זזה מספיק?" "נו תני גם לי להרגיש אותה" וכך בכל לילה לפני השינה הוא סיגל לעצמו מינהג, להרדם עם היד על הבטן כשהוא משגיח מקרוב על התנועות....
גם את ההכנות ללידה הוא עושה בינו לבין עצמו ולביני, איך יהיה, קשה? קל? ושאלת השאלות.... את האופי של מי היא תירש...
אני חייבת לציין שזה די נחמד לעבור הריון בשניים בצורה כל כך מזדהה, אך אני תוהה האם הוא ירגיש גם את כאבי הלידה?....
מוגש כחומר למחשבה לנשים שבהריון ולבעליהן....