לא זו לא פרסומת לריבות. הכל בגלל בעלי, כן הוא האשם.
הכל החל לפני חודש כשהוא ציין בפני איזו ריבה מדהימה זו ריבת חצילים. עוד הוסיף בעלי המוכשר,
כי חבל שאני לא יודעת להכין.
שאני לא אדע להכין?! לא יקום ולא יהיה. אני יודעת להכין הכל במיוחד כשמדובר באוכל!
ולכן, ביום בהיר אחד כיתתי את רגלי השוקה לקנות חצילים קטנטנים לריבה. חיפשתי בדקדקנות מתכון לריבת חצילים באינטרנט ומצאתי. ניצלתי הזדמנות שהיה בעבודה והתחלתי במלאכת מחשבת – הכנת הריבה.
לא משנה שנפלתי על אחת הריבות היותר מסובכות להכנה מאחר ויש להרתיח ולהוציא את המרירות מהחציל, לחורר ועוד כהנה וכהנה, אלא ריבה זו מתובלת ביותר.
המשימה עברה בשלום והריבה הוכרזה כמנצחת וזאת ידעתי אחרי שחבר שלנו, מרוקני במוצאו, שהגיע לארוחה לא הפסיק לשבח ולהלל את הריבה ואפילו אמר שהיא מזכירה לו את אימו המנוחה שהיתה אשפית בריבות. כמובן שהוא קיבל צנצנת הביתה.
אחרי ההצלחה הגדולה החלטתי לעשות מעשה, הרי החגים מתקרבים ואצלנו נהוג בראש השנה ובצאת כיפור לאכול ריבות. יצאתי עם סלי על כתפי השוקה לקנות מפירות העונה להכין ריבות.
מצאתי את עצמי מדי ערב
עם סירים על הגז שוטפת, מחוררת, מתבלת, מערבבת ומוזגת. בעלי כבר חשב שהשתגעתי.
היום מונחים אחר כבוד במקרר צנצנות ריבת תפוחים וקינמון, שזיפים, משמש, חצילים, אפרסק, ענבים, וגזר גמדי.
ההורים שלי מאושרים. חסכתי לאמא שלי לעסוק במלאכת הכנת הריבות ואבא שלי כל ערב מתענג על ריבה. חמותי תוכל לנוח כי גם היא נוהגת להכין, ובעלי והבנות כל היום מתפארים בגאווה במוצרים.
אז חברות יקרות, שווה להתאמץ ולו רק כדי לראות אותם מתענגים על כפית ריבה עסיסית שלי!
מצרפת מתכון לריבת חצילים ביתית – הרי ממנה התחיל הכל:
1 ק"ג חצילים קטנים
1 ק"ג סוכר
1/2 כוס לימון סחוט
1 כוס מים
6 ציפורן שלם
3 מקלות קינמון חצויים
קוטמים את העלים הירוקים מהחצילים משאירים את הגבעול ומחוררים בעזרת מזלג.
מרתיחים פעמיים להוצאת המרירות. בסיר מחממים את הסוכר, מים ולימון, מוסיפים את התבלינים ומרתחים. מוסיפים את החצילים ומבשלים על אש קטנה שעה עד שהסירופ מצטמצם.
בהנאה.