הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
על סדר היום מזווית נשית
אישה עולמית!

''אני מזמינה אותך לארוחת בוקר מפנקת לכבוד יום האישה'' כתבתי במייל אחד לשתי חברותיי הטובות. שתי דקות אחרי שלחצתי ''שלח'' אני מקבלת אישורים מחויכים משתיהן. אף פעם לא עשיתי עניין מיום האישה, וגם לא ערכתי ''פגישת בנות'' חודשית, שנתית או בין-עונתית. אבל ה...
כתבות נוספות
* נשים עגונות
* התחום האפור של ההטרדות המיניות בישראל
* רומא! כן מחכה לי
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

הדרת נשים בערוץ 1 ו- 2

פרופ' אורית חזן מתרעמת. מדוע מדברים בתקשורת על הדרת נשים באוטובוסים, מדרכות, שלטים וטכסים אך שוכחים להזכיר את הדרת הנשים בערוץ 1 ו-2
מאת: פרופ' אורית חזן
28/12/2011

בשבועות האחרונות אני משתהה לנוכח סלידתם של ארי שביט, דנה וייס ועיתונאים נוספים מהדרת נשים. הם מקפידים לציין במפורש רשימת מרחבים שמהם מודרות נשים – אוטובוסים, מדרכות, שלטים, טכסים – אך שוכחים לציין את הפאנלים בהם הם משתתפים מדי סוף שבוע שגם מהם נשים מודרות באופן קבוע (למשל, ביום שישי ממהדורת יומן, ובשבת - מהתוכנית "פגוש את העיתונות"). חשוב לציין, מדובר בתופעה עקבית ומתמשכת ולא בהדרה המתרחשת בשבוע או השבועיים האחרונים, שלגביה ניתן היה לטעון, למשל, כי באופן נקודתי לא נמצאו נשים מומחיות בנושאים בהם דנים. וכך, כאשר בכל סוף שבוע נראית המנחה (בלשון נקבה) לבושה בחליפתה הצבעונית, כאשר סביבה 4-5 גברים לבושים בחליפות שחורות, לא ניתן להימנע מהשאלה: כיצד אנשים אלה מרגישים נוח לשבת בהרכב מגדרי שכזה באופן כללי, ובפרט, כאשר הם מביעים את סלידתם מהדרת נשים?
אם תשאלו את עורכי התוכנית כיצד קורה הדבר, סביר להניח כי תשובתם תתייחס לעובדה כי לא נמצאו נשים מומחיות בנושאים הנידונים בפאנל או שלחילופין, נשים דווקא הוזמנו להשתתף בפאנלים, אך הן לא יכלו או סרבו להשתתף בהם.

ניתן להסביר את התופעה במספר דרכים. 

א. תופעת ה- networking המשמעותית במיוחד בישראל בגלל המצב הביטחוני של המדינה. ואכן, הגיוני הדבר שזו תביא להזמנת פאנליסטים מהרשת החברתית של אלה שכבר מופיעים בהם.  
ב. תופעת הביצה והתרנגולת: היות ופאנליסטיות מוזמנות פחות להופיע כמומחיות, הן ידועות פחות ולכן אינן מוזמנות להציג את מומחיותן. במידה ויתחיל תהליך שבו תופענה נשים כמומחיות בתחומן, הן תהיינה ידועות יותר, תזוהינה כמובילות בתחום ותוזמנה להופיע כמומחיות.
ג. גם במקרה שבו נשים מוזמנות להופיע בפאנלים מסוג זה, קורה לעיתים כי הן מסרבות להזמנה היות וסדר יומן וסדר העדיפויות שלהן ממקמים את עבודתן השוטפת במקום גבוה יותר מזה של קידום יחסי הציבור האישיים שלהן והופעתן כמומחיות. אלא שלמעשה, יש לסירוב כזה השפעה עתידית: עקב אי הסכמתן להופיע כמומחיות הן מוציאות את עצמן ממעגל ה- networking (ראו סיבה א' לעיל) ואינן מתחילות בשבירת מעגל הביצה והתרנגולת (ראו סיבה ב' לעיל). וכך, דחיית הזמנות להופיע כמומחיות רק מחזקת עוד יותר את העדרן של הזמנות עתידיות.
ד.חוסר מודעותם של מ

ארגני ומארגנות פאנלים לייצוגן של נשים מביא לכך שסוגיה זו אינה נבחנת כלל בעת תכנון מהדורות חדשות ותוכניות אקטואליה.

לשינוי המצב חשיבות הן ברמה האישית והן ברמת החברה. ברמה האישית, הופעה בתוכניות אקטואליה תורמת לקידומם המקצועי והכלכלי של המופיעים בהן; וכך, הופעתן של נשים כמומחיות תאפשרה להן לקדם את מיצובן והשפעתן על החברה. ברמת החברה, העדרן של מומחיות מתוכניות כאלה מביא למצב שבו אין דמויות חיקוי (role models) בתחום איתן יכולות להזדהות נערות הבוחנות את עתידן, והן נחשפות לדמויות חיקוי נשיות רק בהקשרים אחרים.

ניתן לשנות את המצב במספר דרכים: 

א. על מומחיות להיענות להזמנות גם אם לעיתים אין הדבר מתאים לסדר יומן. לרווח האישי אותו הן תוכלנה להפיק מהופעתן כמומחיות, יש להוסיף את חשיבות הופעתן כדמויות חיקוי.
ב. על מארגני ומארגנות פאנלים להיות מודעים לייצוגן של מומחיות ולבחון כל תוכנית אקטואליה גם מבחינת ייצוגן של נשים ושל אוכלוסיות אחרות המודרות מתוכניות אלה.  
ג. ברמה לאומית, יתכן כי יש לאמץ מדיניות המתייחסת לייצוגן של נשים בפאנלים ובתוכניות אקטואליה. 

ולבסוף, על כל המתרעמים/ות מהדרת נשים לשים לב ולא ליפול במלכודת זו ולהדיר גברים כאשר עוסקים בנושא. למשל, בכנס המתנגדות להדרת נשים שהתקיים ביום שישי האחרון (23.12.11) לא הופיעו גברים (לפחות על פי הפרסומים). עובדה זו בעייתית היות ומצופה כי תחושת אי-נוחות ביחס להדרת נשים תהייה מלווה בתחושת אי-נוחות גם לגבי הדרת גברים. בנוסף, הדרת נשים אינה בעייתן של נשים בלבד, אלא של החברה כולה, ולכן ראוי שגם גברים ייקחו חלק בדיון בנושא. לדעתי, שינוי יחול רק כאשר כולם יחושו נפגעים מהדרה זו, וכל עוד העיסוק בתופעה מבוסס על הנחת העבודה כי רק נשים נפגעות מהמצב, לא יתרחש השינוי המיוחל.
 
הכותבת היא ראש המחלקה להוראת הטכנולוגיה והמדעים בטכניון. ניתן ליצור עימה קשר בדוא"ל.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
טורים נוספים  
הקשר שבין מגדר ושיטות פיתוח תוכנה הקשר שבין מגדר ושיטות פיתוח תוכנה
מדוע חברות אינן שואפות לייצוג מגדרי שווה? מדוע חברות אינן שואפות לייצוג מגדרי שווה?
על הפער שבין הדיבור למעשה על הפער שבין הדיבור למעשה
למה הן לא בוחרות ללמוד מדעי המחשב ברמה של 5 יחידות לימוד? למה הן לא בוחרות ללמוד מדעי המחשב ברמה של 5 יחידות לימוד?
ייצוג שווה לנשים במקצועות מדעיים וטכנולוגיים - כיצד? ייצוג שווה לנשים במקצועות מדעיים וטכנולוגיים - כיצד?
שונות כאמצעי להשגת מטרות חברתיות שונות כאמצעי להשגת מטרות חברתיות
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים